El 'Govern Alternatiu' del PSC dóna visita el sector pesquer i el Thyssen

Intervenen: Salvador Illa, Cap de l'oposició i 'President a l'ombra'; Josep Melcior Muñoz, portaveu PSC Sant Feliu de Guíxols; Marc Lamuà, diputat del PSC al Congrés; Rocío García; Diputada del PSC i 'Consellera de Cultura a l'ombra'

Salvador Illa s'interessa per la feina dels pescadors de Palamós i Rocío García recolza el Thyssen de Sant Feliu pel seu impacte més ellà de la ciutat

Tour del 'Govern Alternatiu' del PSC pel Baix Empordà amb la vista posada en dos sectors clau de la comarca com són el pesquer i el Cultural. El Cap de l'Oposició, Salvador Illa,  va ser dissabte al matí a Palamós mentre que la Consellera de Cultura a l'ombra, Rocío García, va ser a Sant Feliu de Guíxols davant del Thyssen a la tarda.

Al matí, el cap de l'executiu a l'ombra, Salvador Illa, va visitar el Port de Palamós on va mantenir una reunió amb membres de la confraria acompanyat dels diputats Marc Lamuà i Sílvia Paneque. El líder del PSC va destacar la visió de futur i bones pràctiques de la confraria alhora de buscar l'equilibri entre l'aprofitament dels recursos pesquers i la sostenibilitat.

Illa explica el pla de xoc social

En la compareixença davant dels mtijans Illa va presentar la proposta de Pla de Xoc social que ha fet arribar a al Generalitat i les formacions del Palrament. Un pla de xoc  format per 6 eixos i 26 mesures que impliquen una mobilització de recursos de 1.500 M d’euros. Un pla de xoc que vol respondre a això.

Illa també va agrari la tasca dels equips d'emergència en l'extinció de l'incendi que ha arrassat centenars d'hectàrees al Cap de Creus.

Suport socialista al Thyssen en tots els estaments

A la tarda, la Consellera de Cultura a l'ombra, Rocío Garcia acompanyada dels Diputats per Girona al Congrés, Marc Lamuà; i al Parlament, Sílvia Paneque, van donar suport al Projecte Thyssen de Sant Feliu de Guíxols. Un projecte van destacar el regidor d'Hisenda i Portaveu Socialista a l'Ajuntament, Josep Melcior, i el diputat a Madrid, Marc Lamuà que serà un pol d'atracció que supera l'àmbit regional gironí.

Per la seva banda la diputada que fiscalitza les qüestions en matèria cultural del Govern, Rocío García, va situar projecte com el Thyssen com la idea del que ha de d'oferir la cultura. Projecció del territori i recursos .

El 'shadow cabinet', una tradició anglosaxona

El Govern Alternatiu liderat per Salvador Illa és un projecte que ja en el seu dia va iniciar el llavors cap de l'oposició Pasqual Maragall a fianls dels 90 i que té una llarga tradició al món polític anglosaxó sota la denominació de Shadow Cabinet. Es tracta de que l'oposició nomeni un Govern Alternatiu que fiscalitza per àrees la tasca del Govern.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política