Dolors Bassa ja és a la presó de Puig de les Basses de Figueres

Dolors Bassa ja és a la presó de Puig de les Basses de Figueres
Dolors Bassa i Carme Forcadell han sortit de la presó d'Alcalá Meco per ser traslladades al centre penitenciari de Puig de les Basses a Figueres on han arribat passades les 4 de la tarda. Segons publica l'Agència Catalana de Notícies la Guàrdia Civil s'ha encarregat de traslladar l'exconsellera i l'expresidenta del Parlament fins al centre penitenciari, on han arribat enmig d'una gran expectació mediàtica a un quart de cinc de la tarda. A l'entrada, els esperaven una quinzena de persones amb crits de 'consellera' i 'presidenta'. Durant el viatge han fet una parada tècnica a la presó de Zuera, a Saragossa, després d'abandonar la presó d'Alcalá Meco, on han estat internes durant més de tres mesos. Bassa i Forcadell ingressaran al mòdul de dones on actualment hi ha 36 internes.

El vicepresident i la resta de consellers cessats pel 155 i activistes empresonats, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart van sortir ahir dimarts d'Estremera i Soto del Real i van fer nit a la presó de Zuera a Saragossa, abans d'arribar a Lledoners, al Bages, on ja han ingressat.

Encara tardaran més a ser costat a presons catalanes Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull tot i que el jutge Pablo Llarena ja ha donat via lliure al seu trasllat també a la presó de Lledoners i es podria fer efectiu la setmana que ve.

La Generalitat ha remarcat que l'acostament de les preses i presos polítics no és "cap contrapartida" sinó compliment de la llei i ha reclamat el seu alliberament. També ha assegurat que no impedirà les manifestacions davant les presons

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política