Urbanisme redueix a la meitat els habitatges que es podran aixecar a la platja de Pals

Pals

Data: 06/03/2018

L'Ajuntament de Pals ha de reduir a la meitat els habitatges projectats pel Pla d'Ordenació Urbanística Municipal en 5 zones costaneres. Un informe de la Comissió d'Urbanisme de Girona obliga l'Ajuntament a modificar el POUM perquè considera que una part de la platja no és urbanitzable. La proposta redactada pel consistori permetia construir 2.500 habitatges i el nou informe els limita a 1.076. En concret, Urbanisme considera no urbanitzables les zones de Puigpedrós, la Pineda de Pals, Rodors sud, a més de dos càmpings, l'Interpals i el Neptuno que no podran anar a terra per fer-hi habitatges. 

L'Agència Catalana de l'Aigua també se suma a les limitacions d'Urbanisme i en un altre informe desaconsella aixecar urbanitzacions en aquesta zona perquè obligaria ampliar la xarxa mancomunada, perquè no podria abastir als diferents pobles que se'n beneficien.

El POUM de Pals va començar a caminar el 2013 i s'aprovava el gener del 2015 amb moltes crítiques per part de l'oposició i de l'associació Salvem la Platja de Pals. En total el document urbanístic va rebre 300 al·legacions i va precisar d'una cinquantena d'informes. El govern mantenia en el nou pla general els 2.500 habitatges previstos a la platja de Pals perquè aquestes zones ja es contemplaven com a urbanitzables al POUM aprovat el 1986.

Des de l'Associació Salvem la Platja de Pals estan prou satisfets amb la decisió de la Comissió d'Urbanisme de Girona de reduir a la meitat els habitatges que es podran fer a la platja de Pals però tot i això ho consideren insuficient. L'entitat ecologista però està disposada a recorrer la decisió en cas que s'aprovi el POUM amb aquestes modificacions indicades per Urbanisme perquè l'ens no fa referència a la zona coneguda com a Rodors 1 i 2 i perquè s'ha incrementat l'índex d'edificabilitat de la zona.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política