La Bisbal aprova definitivament les ordenances fiscals sense esquivar les desavinences

Tot i la negativa en bloc dels partits a l'oposició, la Bisbal d'Empordà aprova definitivament les Ordenances Fiscals per a l'exercici de l'any 2022. Unes taxes i impostos que augmenten un 2,7%, en consonància a l'increment de l'IPC registrat entre el juny del 2020 i fins a l'actualitat. Des del govern al·leguen que la pujada és necessària si es "volen emprendre polítiques que afavoreixin el desenvolupament".

Una defensa que no va acabar de convençer als partits de Compromís, Junts per Catalunya, PSC Independents i Tots per la Bisbal. De fet, les formacions van presentar esmenes conjuntes per "evitar l'increment dels impostos i taxes". En concret, demanaven aturar l'augment del 5,5% en el rebut de les escombraries, l'increment del preu de la zona blava, o reduir l'IBI un 10%. 

Amb majoria absoluta per part del govern, i amb els vots contraris de l'oposició es van aprovar unes ordenances que no han restat lliures de polèmica. Entre les novetats que es començaran a aplicar l'any que ve a la capital del Baix Empordà destacar la creació d'un recàrrec de fins al 50% sobre l'Impost Sobre Béns Immobles (IBI) als grans tenidors que tinguin durant més de dos anys habitatges buits.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política