Les eleccions europees han tornat a posar les urnes al Baix Empordà

Aquest diumenge ha tornat a ser d'eleccions. Els ciutadans han votat la composició del nou Parlament Europeu pels pròxims cinc anys. Les seus electorals del Baix Empordà han tornat a obrir les portes en una jornada en què qui ha exercit el seu dret a vot creu que és important que la ciutadania voti cada vegada.

Quasi un mes després de les eleccions catalanes, els col·legis electorals s'han omplert d'urnes per votar els diputats del nou Parlament Europeu. Malgrat que a Catalunya les xifres de l'abstenció han augmentat en les últimes votacions, hi ha qui té clar que s'ha d'exercir el dret a vot.

Són 34 els partits polítics que s'han presentat a Catalunya per obtenir un escó a Europa. Unes eleccions al Parlament Europeu que han de determinar quin rumb pren la Unió Europea els pròxims cinc anys. És per això que el que es decideix a Estrasburg acaba repercutint a cada país.

Hi ha qui dubta del vot. D'altres el tenen més decidit i miren amb preocupació el possible augment de representants de partits d'extrema dreta al parlament.

D'aquestes eleccions en sortiran els 61 escons que corresponen a l'estat espanyol al Parlament Europeu.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política