Santa Cristina ja aposta per la vaixella compostable

Santa Cristina ja aposta per la vaixella compostable
Santa Cristina d'Aro

Data: 12/04/2018

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro ha decidit fer una aposta forta per la vaixella compostable d’un sol ús i 100% biodegradable per utilitzar-la en les festes i activitats populars que organitzi ja aquest any. En concret, s’han adquirit plats, gots, tovallons i coberts realitzats tots ells amb materials totalment naturals d’origen vegetal, procedents de cultius de producció sostenible i certificats, i que es descomponen en un temps més curt, que ronda entre les 8 i 12 setmanes.  El nou material es farà servir com alternativa a la convencional de plàstic. El regidor de Medi Ambient, Joan Alcalde, justifica l’acció del govern a un doble motiu: es redueix els residus de plàstic, que són derivats del petroli, i s’afavoreix el medi ambient. “Apostem pel reciclatge i el compostatge”, ha conclòs el regidor.

Per aquest primer any, el govern cristinenc ha adquirit, a l’empresa Ecoologic.com, 27.000 gots (de dues mides), 4.000 plats, 4.600 tovallons (de dues mides) i 1.000 jocs de coberts (forquilla, ganivet i cullera). El cost de l’adquisició, acordada per junta de govern, ha estat de 2.320 euros. La vaixella compostable i biodegradable substituirà la de plàstic, que es feia servir fins ara, amb el qual cosa es deixarà de generar residus de llarga durada per al medi ambient, com també reduir la contaminació de CO₂ que es produeix amb la seva incineració. A més, es facilita el reciclatge, ja que l’adquirida ara va tota ella a la fracció d’orgànica, cosa que no passa quan es fa amb elements de plàstic. La vaixella compostable es converteix en humus, un adob orgànic que va molt bé per fertilitzar.

Els elements compostables adquirits estan fabricats amb materials totalment naturals d’origen vegetal. En concret, polpa de cel·lulosa a partir de canya de sucre, del blat de moro o paper. És el conegut com plàstic ecològic o bioplàstic, conegut com a PLA, en contraposició dels plàstics derivats del petroli, coneguts com PET, PVC o PS. Amb aquesta iniciativa, Santa Cristina aposta per la normativa europea “OK Compost”.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política