Crida a exercir la sobirania fiscal

Baix Empordà

Data: 16/04/2021

Intervé: Aleix Andreu, membre del Secretariat Nacional de l'ANC

L'Assemblea Nacional Catalana vol implicar els ajuntaments perquè exerceixin la sobirania fiscal i paguin els impostos a l'ATC

Crida de l'Assemblea Nacional Catalana a pagar els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya. L'entitat independentista vol enfortir aquesta institució i exercir la 'sobirania fiscal'. És a dir pagar els impostos a Catalunya malgrat que aquests després es transfereixin a l'Estat.

A través de la campanya Jo Pago a Catalunya l'ANC proposa que els particulars, autònoms, esmpreses, organitzacions i institucions paguin els seus impostos a l'Agència Tributària de Catalunya.

El mecanisme és el següent: a l'hora de fer les declaracions trimestrals d'IVA o la declaració de Renda, per posar dos exemples, en la casella del compte corrent enlloc del propi s'hi posa el de l'ATC , es fa un dipòsit a l'Agència i s'omple un formulari. I és l'ATC qui transfereix llavors els diners a l'Agència Espanyola.

Un mecanisme legal però que obliga a fer un pas més

Des de l'ANC recorden que aquest és un mecanisme potser feixuc perquè obliga a pagar els impostos amb més passos i intermediaris, però completament legal. De fet des del 2012 que van engegar aquesta campanya i no tenen constància que ningú hagi rebut cap requeriment legal

Però més enllà de particulars i empreses des de l'ANC volen implicar els ajuntaments com a exemple que és possible fer la sobirania fiscal. Alguns com el de Girona ja ho practiquen i l'entitat independentista demana que tots els consistoris partidaris de la secessió ho facin. Per això animen a preguntar i presentar mocions.

Actualment l'ATC recull poc menys del 6% de tots els impostos que es paguen a Catalunya.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política