JxC s'imposa a tots els municipis del Baix Empordà

Baix Empordà

Data: 15/02/2021

Intervenen: Joan Ferrer, President Mesa Electoral a La Bisbal; Pedro Torres, Regidor de Joventut de Castell-Platja d'Aro i president Mesa Electoral - VÍDEO EN PROCÉS

JxC, ERC i PSC formen el podi electoral en pràcticament tots els pobles i ciutats de la comarca, Vox i CUP s'alternen el 4t i 5è lloc

Junts per Catalunya s'imposa a tots els municipis del Baix Empordà. La candidatura de Gemma Geis tenyeix de verd blau tot el territori i l'independentisme obté més del 50% dels vots als 36 pobles i ciutats de la comarca.

El Baix Empordà  és territori Puigdemontista i aquest 14F es va tornar a visualitzar amb una important victòria dels juntaires arreu del mapa comarcal. Un mapa que no presenta massa diferències entre costa i interior i entre pobles petits i pobles grans. A pràcticament arreu hi ha la mateixa fotografia. JxC, ERC i PSC al podi en diferents percentatges. I Vox i CUP alternant-se el quart lloc i el cinquè segons el municipi del que es tracti.

Allà on si hi ha diferències importants és amb la participació que no arriba al 50% als tres municipis més poblats de la comarca però en canvi supera el 70% als petits pobles de l'Empordà interior.

El col·legi electoral més gran de Catalunya a Palamós

La jornada electoral es va desenvolupar arreu amb tranquil·litat i totes les meses es van poder constituir com estava previst.

 Més enllà de les mesures de seguretat extremes la jornada electoral al Baix Empordà va tenir com a nota més destacada els canvis de seu electoral que es van produir a molts pobles i ciutats. La més destacada a Palamós, que va concentrar tota la logística a La Nau dels 50 metres convertida en el Col·legi electoral més gran de Catalunya. En aquest espai polivalent s'hi van agrupar 21 meses electorals per donar servei a 13.126 votants.

La majoria d'ajuntaments dels municipis més poblats de la comarca van optar per concentrar col·legis en espais amplis com pavellons, ampliar els espais de les seus normals de votació o inclòs treure les urnes als patis o espais polivalents d'aquests centres.

L'hora Covid, hora fantasma

Cues, ampli desplegament de personal per garantir distàncies de seguretat, hidrogel a tot arreu, mascareta i membres de mesa protegits amb mascaretes i pantalles, excepte a darrera hora que es van haver de posar l'EPI. Una darrera hora sense incidències i pràcticament sense afluència de votants

Els torns, de 09 a 12 per persones vulnerables, de 12.00 a 19.00 per població general i de 19.00 a 20.00 per malalts de Covid, contactes directes o sospitosos de tenir-ne es van respectar en línies generals i si bé es van produir aglomeracions i cues puntuals es va poder votar amb relativa rapidesa i normalitat.
 
NOTÍCIES RELACIONADES

JxC guanya al Baix Empordà on l'independentisme arrasa (15-02-2021)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política