Serveis mínims als Ajuntaments i escoles i poc seguiment a l'Hospital de Palamós

Serveis mínims als Ajuntaments i escoles i poc seguiment a l'Hospital de Palamós
Baix Empordà

Data: 21/02/2019

Seguiment desigual de la Vaga General a les institucions públiques del Baix Empordà amb serveis mínims als ajuntaments, ensenyament i sanitat.
En el cas dels ajuntaments Verges i Torroella de Montgrí s'han adherit com a institucions i la resta ha tingut un seguiment desigual depenent del nombre de treballadors que secundaven la protesta.

Verges i Torroella donen suport explícit a la vaga

A Torroella de Montgrí l'equip de govern ha canviat la reunió de coordinació que habitualment fa els dijous i la protesta ha tingut un seguiment majoritari entre els treballadors de l'ens. S'han fet serveis mínmims durant al matí.

A la Vila del Montgrí la protesta d'aquest dijous s'ha sentit amb especial intensitat pel judici que s'està fent contra l'1O on hi ha acusada la seva veïna Dolors Bassa.

També emocionalment vinculat a la repressió hi ha el poble de Verges on el seu Alcalde, Ignasi Sabater, afronta dos processos judicials. El consistori s'ha adherit a la vaga com a institució i l'ajuntament ha estat tancat.

Incidència alta a La Bisbal i polítics sense actes a Palamós i Palafrugell

A La Bisbal la vaga s'ha seguit amb intensitat i un ajuntament en serveis mínims. Força incidència de la protesta entre els treballadors públics del consistori. A la plaça de l'Ajuntament s'ha pogut seguir el judici a través d'una televisió.

A Calonge i Sant Antoni, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Palafrugell els polítics han cancelat l'agenda pública i s'han fet serveis mínims. Per exemple al primer muncipi l'atenció al públic s'ha restringit fins a la 13.00. Fonts municipals han explicat que és complicat fer un recompte de vaga perquè pot haver-hi funcionaris que no comuniquin fins demà que el motiu de la seva abscència és la protesta laboral.

Seguiment elevat a Ensenyament, baix a Sanitat

Pel que fa a l'ensenyament el fet que el sindicat majoritari USTEC fos convocant de la protesta, ha fet que la vaga hagi tingut un seguiment important a les escoles amb una de cada sis fent només serveis mínims. Al Baix Empordà seguiment important als centres educatius. USTEC ha xifrat el seguiment de la protesta en un 65% a Primària i un 48% a Secundària.

A l'Hospital de Palamós i centres que en pengen la vaga no ha tingut un seguiment gaire destacat amb un 11% de mitjana. Als CAPs el seguiment ha estat del 18% amb Torroella de Montgrí com a punt més destacat on el 24% dels treballadors ha fet vaga. A l'Hospital pròpiament dit el seguiment ha estat del 8%..

Notícies relacionades

La vaga general del 21F minut a minut (21-02-2019)

Engrogueixen els carrers de Palamós per denunciar que l'Autodeterminació no és delicte (21-02-2019)

La vaga general comença amb talls a les carreteres (21-02-2019)
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política