La Fira Empordà Cuina i Salut torna amb una quinzena d'activitats

Torroella de Montgrí

Data: 28/04/2022

La Fira Empordà Cuina i Salut de Torroella de Montgrí torna a la normalitat amb una quinzena d'activitats entre les quals destaquen dos showcookings sobre peix fresc i sèpia, una xerrada de la ultrafondista Núria Picas i el mercat de productes artesans i de proximitat, a més de tallers familiars i animació al carrer.

Torroella de Montgrí celebrarà aques divendres i dissabte 29 i 30 d'abril la primera edició sense cap restricció per raons sanitàries des de l'inici de la pandèmia de Covid-19 de La Fira Empordà Cuina i Salut. 

Sota el títol 'Menja sa, menja Empordà', la Fira arrencarà divendres a la tarda amb un berenar de productes de proximitat a la Plaça de la Vila que anirà en paral·lel a una actuació familiar de Jaume Ibars sota l'eloqüent títol 'Que comenci la festa'. 

Els tallers de plantes silvestres característics de la Fira tindran un espai destacat. Emporarom oferirà divendres un taller de plantes silvestres i dissabte un taller d'infusions i un de plantes condimentàries.

Un dels plats forts serà la xerrada que dissabte oferirà la ultrafondista Núria Picas a l'Auditori del museu de la Mediterrània sota el títol 'Ara o mai', el mateix nom que el seu darrer llibre.

Enguany tampoc hi faltaran els 'showcookings'. Se n'han organitzat dos. El primer compta amb la participació del col·lectiu de restauració que participa en les Jornades Gastronòmiques de la Clova, la Sèpia i la Poma, una de les campanyes gastronòmiques que es fa al municipi.

El segon comptarà amb la presència del patró major de la Confraria de Pescadors de l'Estartit, Joan Massaguer, dels pescadors palamosins Miquel Ferrés i Salvador Fortuny i de membres del col·lectiu gastronòmic 'Màster Peix'. Es podrà gaudir de demostracions de cuina en directe i tastats de peix fresc.

Entre 10 h i 20 h el Passeig Catalunya tindrà un Mercat d'artesania i alimentació de proximitat i també el Mercat Món Empordà, que es fa tot l'any el quart i cinquè dissabte de cada mes. En dues tongades, de matí i tarda, hi haurà animació al carrer a càrrec de la companyia Traüt.

Coincidint amb el cap de setmana de la fira, dissabte hi ha la 4a Marxa Nocturna Solidària amb sortida a les 19 h, i diumenge la 40a Festa del Pedal a les 10 h.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política