Torroella manté el compromís en defensa dels drets, les llibertats dels presos i exiliats

Torroella manté el compromís en defensa dels drets, les llibertats dels presos i exiliats
Torroella de Montgrí

Data: 05/04/2019

La Junta Electoral de Zona-La Bisbal d'Empordà va enviar el 27 de març un requeriment a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí instant a retirar de les dependències municipals pancartes, llaços grocs, banderes estelades i qualsevol altre signe o símbol que continguin missatges partidistes. S'argumentava que vulneren el principi de neutralitat política de les institucions públiques. El requeriment es feia arran de la denúncia presentada per un representant del Partido Popular.

Dies després, el 2 d'abril, la mateixa Junta Electoral de Zona-La Bisbal d'Empordà, en constatar que no s'havia procedit a la retirada demanada, va enviar un nou requeriment, aquest cop adreçat expressament a l'alcalde, Josep Maria Rufí, com a representant públic de l'Ajuntament, perquè procedís, abans de les 14 h del 3 d'abril, a la retirada de les pancartes, els símbols i l'estelada de les dependències municipals. El nou requeriment es feia arran de la denúncia d'un representant de Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía.

Passades les 14 h del dia 3 d'abril, la façana de la casa de la vila presentava el mateix aspecte que ha tingut els darrers anys, en coherència amb el posicionament unànime expressat pel Ple de l'Ajuntament, en defensa dels drets, les llibertats i la democràcia.

Durant aquest mandat, tots els grups municipals han mantingut una actitud ferma i de suport a totes les iniciatives polítiques i cíviques orientades a combatre qualsevol actuació orientades a retallar drets i llibertats. Així mateix, no s'ha deixat de persistir en la petició de llibertat per als presos i exiliats polítics, entre els quals es troba la nostra veïna, l’exconsellera i exregidora Dolors Bassa, a qui esperem poder tenir ben aviat a casa.

Ahir, 4 d'abril, atès que ni l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ni el seu alcalde, havien contestat els dos requeriments previs, i arran de dues noves denúncies presentades per Partido Popular i Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía, la Junta Electoral de Zona-La Bisbal d'Empordà va donar l'ordre a la policia perquè de forma immediata «comprovi si han estat retirades, les pancartes, llaços grocs, banderes estelades i qualsevol altres signes o símbols que continguin missatges partidistes que pugui haver-hi en dependències municipals, concretament en la façana de l'Ajuntament i que vulneren el principi de neutralitat política de les institucions públiques, i en el cas que no s'hagin retirat, les retirin de manera immediata, així com facin una vigilància permanent per tal que no es tornin a col·locar cap d'aquests símbols partidistes durant el període electoral.»


L'última denúncia, de Ciutadans

Ciutadans
ha denunciat davant la Fiscalia de Girona a l'Alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, per mantenir la simbologia de suport a les preses i presos polítics a les dependències municipals.

El partit taronja veu en l'actitud de l'Alcalde un presumpte delicte de desobediència greu i delicte electoral per fer cas omís a l'ordre de la Junta Electoral de retirar "simbologia partidista" de les dependències municipals.

Ciutadans contraposa l'actitud del batlle torroellenc a la que han tingut altres mandataris com el de Castell-Platja d'Aro, Palamós o Sant Feliu de Guíxols que van retirar les pancartes de suport a les preses i presos polítics.

Ciutadans no té representació al ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí però als darrers comicis autonòmics va treure més d'un miler de vots, representant el 19% dels sufragis com a tercera força.

cs-denuncia-rufi-per-mantenir-la-simbologia-groga-a-lajuntament-de-torroella

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política