Els detinguts en l'operació contra el tall de vies del TAV denunciaran la Policia

Els detinguts en l'operació contra el tall de vies del TAV denunciaran la Policia
Verges

Data: 28/02/2019

Foto: CUP

L'Alcalde de Verges Ignasi Sabater i els 15 detinguts més en l'operació policial del passat dia 16 de gener denunciaran la Policia Nacional Espanyola per lesions i detenció il·legal.

L'advocada que porta el cas, Montserrat Vinyets, ha explicat que al·legaran que els agents van actuar de mutu propi sense ordre judicial i que no hi havia motius per les detencions ja que no van ser enxampats 'in fraganti', els càrrecs públics, al ser-ho, eren localitzables, no hi va haver cap notificació prèvia perquè anéssin a declarar i per desordres públics no es solen fer aquest tipus d'operatius.

Una operació qüestionada

Fa un mes i mig agents de la Policia Nacional Espanyola encaputxats i amb vehicles sense logotipar van detenir els alcaldes de Celrà i Verges, Dani Cornellà i Ignasi Sabater; el fotoperiodista Carles Palacios i 13 activistes més acusats de desordres públics per l'ocupació de les vies del TAV que es va produir a Girona a l'aniversari de l'1-O.

Les detencions es van fer sense mandat judicial exprés i el batlle de Verges va patir lesions al canell quan l'intentaven emmanillar, lesions per les quals encara ara segueix de baixa. Aquella operació va generar també l'anomenada 'caputxinada UdG'. Una tancada d'estudiants dins la Universitat que va impedir que la policia detingués un dels investigats, al no tenir ni ordre judicial ni permís del rector per entrar al centre acadèmic.

Aquella operació policial va arribar al Congrés de Diputats i va obligar a sortir diversos cops a la delegada del Govern Espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera; i al Ministre de l'Interior Espanyol, Fernando Grande-Marlaska, en defensa de l'operatiu.

21 raons

En total per l'ocupació de vies hi ha 21 imputats que han engegat la campanya '21 raons' per denunciar la repressió contra l'independentisme. Una repressió de la qual també fan responsable a la Generalitat de qui denuncien hipocresia. Ja que els Mossos van fer el primer atestat que va obrir el cas, i han participat en les identificacions d'alguns dels acusats.

Qui porta el cas és el jutjat d'instrucció número 5 de Girona. Dels 21 investigats, n'hi ha dos als que se'ls suma un presumpte delicte d'ultratge a la bandera, ja que el mateix dia 1 d'Octubre van enfilar-se a la seu de la Generalitat per despenjar l'ensenya espanyola.
 
Roda de premsa íntegra celebrada a Girona (Periscope) - CDR Girona

 

Notícies relacionades

Marlaska torna a justificar les detencions del 16 de gener (05-02-2019)

Cunillera justifica les detencions de l'Alcalde de Verges i 15 persones més (22-01-2019)

Una marxa groga a Girona dóna suport a Sabater i Bassa i la resta d'encausats (21-01-2019)

Ignasi Sabater agraeix el suport rebut i insta l'independentisme a seguir als carrers (19-01-2019)

Indignació per les detencions sense identificació ni autorització judicial (17-01-2019)

El Govern Espanyol admet que no hi havia ordre judicial per practicar les detencions (17-01-2019)

250 persones es concentren a Verges en suport a Ignasi Sabater (16-01-2019)

La Policia Nacional Espanyola deté l'Alcalde de Verges (16-01-2019)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política