Platja d'Aro aprova els pressupostos per l'exercici 2020 sense el suport de l'oposició

INTERVENEN: Jose Luís Villa, regidor adscrit // Adrià Tauler, portaveu SOM // Joan Giraut, portaveu JxCat// Maurici Jiménez, alcalde de Castell-Platja d'Aro

L'equip de govern de Castell-Platja d'Aro va aprovar aquest divendres, sense el suport de l'oposició, uns  pressupostos per l'exercici 2020 que compten amb un augment de 210.000 destinats a activitats esportives, culturals, de promoció de la salut i turística, en medi ambient, llar d'infants, el casal i la casa lila, aquest últim essent un dels projectes estrella.

Enguany s'arriba a final del 2019 amb un endeutament de 24 milions d'euros, el que suposa un 81%. L'objectiu del consistori és acabar el 2020 reduint aquest endeutament als voltants del 67%. Per altra banda les variacions més significatives en relació amb el pressupost d'ingressos es corresponen a l'increment de l'IBI i de la taxa d'escombraries.

En el marc de les inversions van presentar un programa en el qual destaquen accions que ja estaven previstes en l'exercici anterior com la redacció del pla especial de protecció del nucli de Castell d'Aro, la rehabilitació del camí de ronda de s'Agaró o la reparcel·lació de Mas Nou.

El projecte d'inversions ja aprovat pel 2020 és de 43 milions 115 mil euros i inclouen projectes com l'ampliació del Parc dels Estanys amb la construcció d'un pont que uneixi el parc actual amb el nou, el projecte compartit amb Sant Antoni del nou tram de via verda que unirà els municipis o el d'urbanització de l'entorn de la futura Escola de Fanals, de l'Avinguda Doctor Fleming i dels carrers Cerdanya, Aragó, Gironès i Garrotxa

Una de les grans apostes i de les que l'equip de govern actual considera més ambiciosa és l'inici del projecte de recuperació dels nius de metralladores.

Pel que fa a equipaments destaquen els projectes del pati de l'Escola Vall d'Aro i de la llar d'infants de Platja d'Aro, el cobriment de la pista esportiva situada al costat del camp de futbol de Castell d'Aro, la remodelació de la planta baixa de l'Ajuntament i especialment l'ampliació de la Casa Lila, habilitant el segon pis i dotant l'edifici d'ascensor.

Els grups municipals de Junts per Catalunya i SOM van votar-hi en contra, mentre que el regidor no adscrit José Luis Villa va abstenir-se. Els tres grups de l'oposició van criticar un cop més l'augment del 35% de la taxa d'escombraries i de l'1,9% de l'Impost de Béns Immobles, i també va aprofitar els seus minuts per oferir tot un seguit de propostes d'actuació al municipi que creuen que seria convenient que s'hi haguessin inclòs al pressupost.

El batlle platjarenc va respondre a l'oposició que l'equip de govern ha prioritzat els projectes que considera més urgents.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política