L'equip de Govern de Calonge proposa una rebaixa de taxes en les ordenances fiscals 2021

Calonge i Sant Antoni

Data: 26/10/2020

Es mantenen i s'augmenten les bonificacions del 2020 en previsió d'un augment de les necessitats socials

Rebaixa d'impostos a Calonge i Sant Antoni en la proposta d'ordenances fiscals pel proper 2021. El Govern de Jordi Soler proposa tocar a la baixa l'IBI, l'impost de vehicles i la taxa de terrasses entre d'altres, a més d'ampliar les bonficiacions per a famílies vulnerables.

El quadripartit JxC, PSC, PP i Republicans portarà a ple una proposta que té la intenció de rebaixar la pressió fiscal i reactivar l'economia en una filosofia que volen mantenir el 2022.

Menys IBI, Impost de circulació i ocupació de la via pública


Pel que fa a les taxes, el govern preveu una rebaixa de l'IBI de l'1% i de l'impost de circulació del 30% per a vehicles excepte els de gamma alta.
Allà on la rebaixa serà més important és en les activitats turístiques, d'hostaleria i ocupació de via pública. La taxa de terrasses cau un 95%. El mateix percentatge de baixada de la taxa de guals i reserves d'espais a la via pública per comerços i hotels.

L'escenari econòmic previst pel 2021 fa pressagiar un augment important de les necessitats socials i les situacions de vulnerabilitat a les que haurà de fer front l'administració local, per això es mantenen les bonificacions d'aquest 2020 i s'amplien.


Bonificacions per a famílies vulnerables


En matèria d'IBI es bonficarà el 80% de l'import que paguen famílies nombroses, monoparentals, persones discapacitades o vídues. Es bonificarà la meitat dels habitages de protecció oficial i també aquells immobles que es cedeixin a la borsa de lloguer social. Els immobles de cooperatives agràries rebran una bonificació de quasi la totalitat de la taxa.

En matèria d'escombraries es bonificarà la totalitat de la taxa a les persoens desafavorides i un 20% a les persones que facin compostatge casolà. Les empreses amb certificació de gestió ambiental de residus rebran una bonificació del 5%.

Els masos i cases de pagès destinats a explotació agrícola, habitatge habitual i que facin compostatge rebran una bonificació de la meitat de la taxa.

Aposta pels vehicles 'ecològics'


En matèria de vehicles, aposta per la electrificació amb bonificacions del 75% pels automòbils amb combustibles com electricitat, híbrids o gas. Els vehicles històrics de més de 25 anys tindran una bonificació del 100%.

A nivell de mobilitat es mantenen els abonaments setmanal, quinzenal i mensual per estacionar a les zones blaves amb uns preus de 25, 40 i 60 euros respectivament.

Bonificacions educatives


Pel que fa a l'educació hi haurà un 10% de bonificació a l'Escola d'Adults per persones jubilades i d'entre un 20 i un 40% per persones aturades. A la llar d'infants es bonificarà un 10% a cadascun dels germans que utilitzin aquest servei i també un 10% a famílies nombroses i monoparentals.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política