Montse Bassa: "Aquesta campanya electoral va de donar resposta a la sentència"

INTERVÉ: Montse Bassa, candidata d'ERC al Congrés

La candidata d'Esquerra Republicana al Congrés a les comarques gironines, Montse Bassa, ha fet parada aquest 1 de novembre a La Bisbal d'Empordà en un acte de campanya en el que l'han acompanyat la regidora de cultura del municipi, portaveu de Jovent Republicà i número 5 de la llista, Xènia Sala; el candidat al senat, Jordi Martí i la consellera de Salut, Alba Vergés.

Bassa defineix que aquesta és una campanya que "va de donar resposta a la sentència i d'exigir l'amnistia, la llibertat i el dret a l'autodeterminació" i que l'objectiu és aconseguir ser molts a Madrid per fer pressió al govern i poder donar veu als que estan empresonats. 

En aquest sentit ha reclamat que ningú es quedi a casa el pròxim 10 de novembre, que tothom s'acosti a les urnes a votar.

En l'acte la candidata republicana ha reivindicat que ara és el moment de dir "prou a la injustícia" i "prou a la confiança" i s'ha preguntat: "On és la separació de poders, la Unió Europea, els valors democràtics, l'esquerra espanyola, els comuns i els sindicats majoritaris".

La candidata d'Esquerra al Congrés ha exigit també que es deixi de banalitzar la violència i criminalitzar els joves després dels darrers incidents ocorreguts des que es va fer pública la sentència. En aquesta línia en les seves intervencions Alba Vergés i Xènia Sala també han defensat el jovent que està sortint al carrer.

L'acte s'ha celebrat a l'antiga biblioteca de la capital baix empordanesa i hi han assistit desenes de veïns de tota la comarca, entre ells l'alcalde de La Bisbal, Enric Marquès, o el número dos de candidatura d'ERC al Congrés, Joan Margall.

La campanya 'Tornarem més forts' es va iniciar aquest dijous amb més de 400 persones a l'exterior del Centre Penitenciari Puig de les Basses com a homenatge a l'exconsellera torroellenca Dolors Bassa.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política