Josep Piferrer, molt satisfet de l'etapa com a alcalde malgrat entrebancs

Palafrugell

Data: 04/05/2022

D'aquí un mes l'alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, cedirà el seu càrrec a l'actual primer tinent d'alcalde Joan Vigas, tal com van acordar en la formació del govern tripartit el 2019. Hem parlat amb Piferrer sobre els seus anys com a alcalde. Es mostra satisfets pels projectes d'obra pública però descontent i a la vegada esperançat amb el tema de la neteja viària i la recollida d'escombraries al municipi.

Queda un mes perquè l'alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, posi punt final a la seva etapa com a batlle al municipi. Així ho va acordar el seu partit, ERC, juntament amb Som Gent de Poble (SGP) i JuntsxCat quan van formar govern per dirigir la vila el 2019. Ara qui li agafarà el relleu fins a les pròximes eleccions el 2023 serà Joan Vigas, l'actual primer tinent d'alcalde del grup municipal SGP. Piferrer explica que tot i topar-se amb diversos entrebancs, ha estat còmode treballant en equip.

D'entre tots els projectes realitzats durant el mandat destaca els d'obra pública. Assegura que ha estat un dels períodes on s'hi ha apostat més.

Malgrat això, es mostra descontent en la neteja viària i la recollida d'escombraries. Ja fa anys que el partit es queixava . A finals de l'any passat el govern local ja va anunciar que rescindirien per avançat el contracte de neteja i que disposarien d'un contracte nou d'escombraries per estendre el servei porta a porta a tot el nucli. Si tot va com el calendari previst, al juny hauria de sortir a licitació. Amb aquesta nova proposta es mostra esperançat per solucionar el problema de les escombraries al municipi.

Mestre de professió, és regidor a l'Ajuntament de Palafrugell des del 2015 i alcalde des del 2017. A partir del juny seguirà al govern local com a regidor de Cultura i Festes, Policia Local i del nucli de Llofriu fins a les pròximes eleccions. Tal com ja vam anunciar en el seu moment, no es tornarà a presentar a les eleccions, ni tampoc es presentarà a llistes, continuant així la línia del que van fer els seus predecessors, de complir només 8 anys al capdavant del grup municipal . Creu que ara li toca a la gent més jove, que hauran  de replantejar, diu, un projecte totalment nou pel poble.

Piferrer seguirà, per tant, vinculat al partit d'ERC que porta militant 25 anys. De moment, no s'ha definit qui liderarà el grup municipal per les pròximes eleccions, però a finals de maig tindran ja la configuració de la llista electoral.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política