El Contenciós considera que Torroella va vulnerar els drets de Ciutadans

El Contenciós considera que Torroella va vulnerar els drets de Ciutadans
Torroella de Montgrí

Data: 15/11/2019

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí va vulnerar els drets de Ciutadans al negar-se a donar permís per col·locar una carpa informativa de la formació taronja. Així ho establexi el jutjat Contenciós - Administratiu que ha donat la raó a la formació taronja en la denúncia que va presentar contra el consistori.

Els fets van passar el 26 de gener quan aprofitant una visita del Diputat Carlos Carrizosa el partit va voler muntar una carpa informativa davant de Can Quintana. L'Ajuntament va denegar el permís per motius logístics argumentant que es tracta d'un lloc molt concorregut.

Hostilitat contra C's i agressió a un periodista i un membre del partit

Durant la visita la delegació de Ciutadans va trobar una concentració en contra la seva presència convocada per l'organització juvenil independentista La Forja. Aquesta entitat va considerar una "provocació" la visita del partit taronja en una població on llavors no tenia representació municipal i amb una presa política com Dolors Bassa.

La delegació de Ciutadans va ser xiulada i un membre de Ciutadans va rebre l'impacte d'una llauna a la cara llançada per un manifestant. També el periodista de TV Costa Brava que cobria l'acte va ser agredit. Agressions, ambdues, de les quals La Forja es va desmarcar.

Dues denúncies

D'aquest acte en van sortir dues actuacions judicials. Una la denúncia contra l'Ajunament per haver impedit la instal·lació d'una carpa i de l'altra la denùncia contra el regidor de la CUP a Torroella, Robert Huertas, acusat d'incitar les agressions, quelcom que l'edil nega.

Ara, el jujtat Contenciós-Administratiu, segons recull El Mundo, considera que l'Ajuntament va vulnerar "el dret a la llibertat ideològica de Ciutadans" ja que "el dret a reunió no necessita autorització prèvia i la carpa és un element accessori". El jutge considera que els arguments de l'Ajuntament són "insostenibles" i que es tracta "d'una opinió" sense fonament tècnic.

Notícies relacionades

Torroella rep amb hostilitat la visita de Ciutadans (16-11-2019)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política