Palamós aprova un pressupost de 23,5 milions d'euros més els 3,2 del romanent

Palamós

Data: 25/11/2020

Palamós aprova el pressupost per a l'exercici 2021, un pressupost de 23,5 milions d'euros, 1 milió menys que el d'enguany. Tot i així els diners reals dels que disposarà l'Ajuntament seran més. Degut a la situació excepcional actual, el consistori està autoritzat a utilitzar els 3,2 milions de romanent

Precisament, aquest estalvi es dividirà en dues meitats d'1,6 milions cada una. Una es dedicarà a les inversions del 2021 i se sumarà als 450.000 euros del pressupost ordinari, i l'altra a possibles mesures socioeconòmiques que la crisi de la pandèmia vagi exigint aplicar. En el capítol d'inversions, marcat per la manca de grans projectes d'important despesa, destaquen 620.000 euros per adquisició de béns patrimonials, 260.000 per a treballs al barri de la Platja, 200.000 per a millores de la via pública, 180.000 per a la deixalleria municipal, o 150.000 de reforma del Passeig del Mar. 

El pressupost es va tirar endavant aquest dimarts amb la majoria d'Esquerra des del govern, però sense el suport de cap força opositora. La CUP, que els va veure continuïstes, hi va votar en contra al considerar-los massa poc socials. 

També va ser negatiu el vot de Ciutadans, que va retreure a l'executiu de l'alcalde Lluís Puig que no se'ls escolti a l'hora de configurar els pressupostos anuals. Van veure-hi manca d'inversió social i de millores dels parcs i espais naturals del municipi, així com de promoció turística a l'exterior.

Junts va ser l'únic partit que es va abstenir perquè si bé van estar d'acord amb moltes línies mestres dels números, van considerar que no es dona marge a l'oposició per participar-hi. Van considerar, a més, que el Passeig eigeix molta més inversió de la que rebrà. 

El PSC, mentrestant, també va votar que no. Els socialistes creuen que totes les reunions fetes amb el govern han estat desaprofitades i no s'han vist plasmades al document final. Creuen que cal més inversió en aspectes com via púbica, personal municipal i que és necessari endeutar-se de forma continguda per tenir més capacitat econòmica. 

En el mateix ple prèviament s'hi havien aprovat les ordenances fiscals, que congelen taxes i impostos. El comentari més generalitzat entre l'oposició va ser el de falta de més descomptes i bonificacions per a la població. Hi van votara favor Esquerra i Junts, en contra PSC i C's, i la CUP es va abstenir

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política