L'Espai Ter acull la presentació del llibre de les germanes Bassa

Va ser la gran sorpresa de la nit. La veu de Dolors Bassa va tornar a ressonar a l'Espai Ter en la presentació del llibre 'Carregades de Raons' que han escrit a quatre mans l'ex-consellera cessada pel 155 i la seva germana, Montse Bassa.  Poc abans de tornar a la cel·la la torroellenca va enviar un missatge de fermesa en unes conviccions que ni la presó ni l'hivernació que ha suposat la Covid-19 han pogut callar. 

Després de tres mesos l'Espai Ter acollia el primer acte cultural carregat de motivació política. Sota l'alegria del Tercer Grau concedit a Dolors Bassa, les graderies es van omplir amb el nou aforament obligat pel coronavirus. Es recuperava una presentació que s'havia d'haver fet al març però que l'Estat d'Alarma va obligar a posposar. 

El llibre 'Carregades de Raons' explica les vivències de les Germanes Bassa dins i fora la presó. Malgrat 'jugar a casa' la seva coautora està convençuda que el que s'hi explica sorprendrà. Es tracta d'un relat punyent, fet amb el cor i que és emocionalment molt potent. 

Acompanyada del Periodista Miquel Riera i el director de la Processó de Verges (tal i com ell es va voler presentar) Lluís Llach, Bassa va establir un diàleg en el que va assegurar només tenia un límit. No emocionar-se per tristesa, ja que la seva germana empresonada li va prohibir. De fet, segons va explicar l'Alcalde Jordi Colomí, a les visites a la presó sempre rep les comitives amb un somriure als llavis, un somriure, va dir Colomí, que no és com el que tenia i que sospita és un acte de generositat perquè els que són fora la presó no pateixin. 

Darrera les mascaretes i la distància física que s'imposava a les graderies nombrosos companys i amics de les germanes Bassa i una 'nutrida' representació d'Esquerra Republicana. 

El clam d'amnistia que expressa bona part de la societat torroellenca potser va posposar-se durant la pandèmia, però mai s'ha oblidat. I és que el que ahir es volia realment no era sentir la Dolors Bassa a través d'un àudio de whatsapp sinó cara a cara i en llibertat. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política