El Consell Comarcal commemora el Dia Internacional de les Dones

La Bisbal d'Empordà

Data: 08/03/2023

El Consell Comarcal del Baix Empordà s'ha adherit als actes per a commemorar el Dia Internacional de les Dones. En concret, representants de l'ens supramunicipal han llegit aquest matí la declaració institucional del Departament d'Igualtat i Feminismes.

Treballadores i treballadors del Consell Comarcal del Baix Empordà s'han aplegat davant les dependències de la seu per seguir la lectura del manifest institucional. Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, el text recull situacions quotidianes que formen part dels diversos posicionaments de les lluites feministes, com ara la defensa de la igualtat salarial, l'oposició a la cosificació o el repartiment de les tasques domèstiques i de cures. 

Fa anys que l'ens supramunicipal s'adhereix als actes del 8 de març, no obstant això, les proclames llargament reivindicades no resten només en una instantània. De fet, periòdicament impulsen programes dirigits al sector femení i el 2022 van aprovar el IV Pla d'Igualtat de gènere de la comarca. A més, el 2007 ja van implantar el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i enguany, les dades parlen per si soles.

Les seves professionals han atès a 207 dones de forma individual, han realitzat 21 sessions grupals, s'han emprès 264 atencions del servei de psicologia, 73 d'assessorament jurídic i 44 intervencions per violència de gènere. Pel que fa a la representació política, "és el primer mandat que el Consell Comarcal obté la paritat".

També han volgut fer esment als projectes efectuats per a l'àrea de joventut, des d'on programen formacions i, en termes de desigualtat, han notat una "preocupant" diferència entre els salaris dels homes i les dones.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política