Un miler de persones fan costat a l'alcalde de Verges

Verges

Data: 09/06/2018

Intervenen: Ignasi Sabater, alcalde de Verges //  Ernest Sabater, pare de l'Ignasi // Natàlia Sànchez, diputada de la CUP // ​Kim Cama, veí de Verges

Verges s'ha bolcat de forma massiva i contundent amb el seu alcalde, Ignasi Sabater, per mostrar-li suport després de l'acusació d'incitació a l'odi per les seves declaracions durant l'episodi de les rodes punxades dels dies 2 i 3 d'octubre.

Després del referèndum de l'1-O, Verges es va llevar amb un centenar de cotxes amb les rodes punxades. Sense dir-ho en cap moment de forma explícita, Sabater va insinuar amb les seves declaracions que darrere dels fets podien haver-hi agents dels cossos policials de l'estat. Per tot això, la Fiscalia de Girona hi veu un possible delicte d'odi i l'alcalde està citat a declarar als Jutjats de La Bisbal el proper 18 de juny.

La resposta de la gent de Verges i rodalies ha estat una mobilització seguida per un miler de persones. Familiars, amics, veïns i representants de formacions polítiques independentistes han estat del costat d'Ignasi Sabater per denunciar un encausament que creuen injust. Els vergelitans asseguren que la seva resposta davant de situacions que consideren de repressió sempre està a l'alçada de les circumstàncies. 

La tarda a Verges ha començat amb una performance que ha omplert la rotonda d'accés al poble de pneumàtics punxats i ha seguit amb un acte amb la presència de familiars de la consellera empresonada Dolors Bassa, del conseller exiliat Toni Comín, música en directe i una botifarrada popular com a fi de festa. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política