Les empordaneses s'organitzen per celebrar el Dia Internacional de la Dona

Baix Empordà

Data: 09/03/2021

La programació del 8 de març, Dia Internacional de la Lluita de les Dones, ha vingut marcada pels protocols sanitaris emesos a causa la pandèmia. Així, l'estampa de manifestacions multitudinàries ha donat pas a les activitats online i a concentracions amb menor públic.

La manifestació de Sant Feliu aplega una quarantena de persones
Si desglossem els esdeveniments per localitats, ha estat Sant Feliu de Guíxols l'únic municipi de la comarca on s'ha realitzat una manifestació. En aquest sentit, una quarantena de persones, custodiades per la policia, van marxar des del Carrer Rufo, fins a la plaça de l'U d'Octubre, tallant algunes vies. Entre els lemes més sonats, destaca la proclama d'autodefensa "Si ens toquen a una, responem totes" o el tradicional "Visca la lluita feminista".

Tanmateix, des del consistori ganxó s'ha tirat endavant una programació carregada de tallers online, els quals giren entorn de les autocures. I és que segons dades de l'estudi de l'impacte psicosocial del confinament per la pandèmia de la Covid, gairebé 1 de cada 3 dones va patir ansietat o depressió, respecte a un 1 de cada 5 homes.

Palamós reflexiona entorn de les maternitats
Temàtica diversa la que es va tractar aquest dilluns a Palamós. Enguany, el municipi pesquer va posar l'accent a unes maternitats feministes, i a defugir de les pressions que tenen les dones a ser mares. D'aquesta manera, una trentena de persones van assistir a La Gorga, per commemorar el 8M a través de la lectura d'un manifest i d'una representació artística i audiovisual.

Les terrissaires protagonistes a La Bisbal 
La Bisbal d'Empordà en canvi, va optar per una concentració. Davant les portes de l'Ajuntament, una seixantena de bisbalenques va alçar la veu davant les desigualtats de gènere. Tot seguit, el Terracotta Museu va acollir 'Enfangades', un acte dedicat a les terrissaires de la capital de comarca.

Torroella cara a cara davant al patriarcat
També van optar per una concentració estàtica les dones de Torroella de Montgrí. Aquí, una trentena de persones es van aplegar sota una acció col·lectiva titulada "Què li preguntaries al patriarcat?". Amb un marcat caràcter reivindicatiu, la plaça de la Vila es transformà en una àgora tenyida de lila, abanderada per les dones. L'esdeveniment del 8M el seguirà, durant tot el mes de març, diverses trobades de reflexió entorn de les comunitats matriarcats.

Tallers en lína durant tot el mes de març
El Consell Comarcal del Baix Empordà, Begur, Castell-Platja d'Aro, Calonge i Sant Antoni, Santa Cristina d'Aro o Palafrugell també van alçar la veu davant les desigualtats. D'aquesta manera, les ciutadanes de la comarca poden gaudir d'una multitud d'activitats i tallers en línia de temàtica diversa per emprendre el camí cap a la fi de les societats patriarcals.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política