Restricció de vehicles per preservar la fauna del Daró

INTERVÉ: Daniel Encinas Granados, alcalde de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura 

La zona de la Palanca de Cruïlles on es troba el riu Daró pateix diversos usos que provoquen un impacte negatiu sobre l'ecosistema.
Per tal de protegir les lleres així com a la fauna aquàtica i de ribera, el Consorci de les Gavarres i l'Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura han pres mesures per posar remei a la problemàtica. Tot seguint el projecte presentat per l'associació la Sorellona conjuntament amb el consorci i el suport de l'ajuntament, s'han instal·lat diverses tanques per evitar l'accés motoritzat i s'han col·locat panells informatius a la passera de vianants del Pla de Salelles.

Entre aquests usos que malmeten l'ecosistema del Daró cal fer esment la recollida irregular d'al·luvions, sorres i graves per a la construcció i arranjament de camins. També l'abocament de residus d'obres i el més freqüent: l'entrada il·legal a la llera amb vehicles motoritzats.

La Palanca de Cruïlles acull espècies d'animals aquàtics amenaçades com ara el tritó verd i el tritó palmat o l'espinós: peix conegut popularment com a escanyagats. Justament Escanyagats és el nom que porta el projecte que s'està duent a terme a la zona i que inclou la conservació de les rieres mediterrànies de tota la província de Girona. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política