Castell-Platja d'Aro reflexiona sobre la participació ciutadana

Intervé: Jordi Rich, expert en ciències polítiques

Per què serveix la participació ciutadana i què cal fer per què funcioni. Aquestes són dues de les qüestions que es van resoldre divendres al col·loqui celebrat a l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro. La majoria dels partits polítics s'omplen la boca, eleccions rere eleccions, de participació ciutadana però què cal fer perquè sigui una realitat? L'expert en ciències polítiques Jordi Rich va donar les claus per poder aplicar la participació ciutadana als municipis i que els veïns responguin al procés plantejat. Per Rich és de gran importància que els processos siguin vinculants.

Sota el títol 'Ciutadania i Democràcia, diferents models de participació' l'acte estava obert a la ciutadania i als representants polítics municipals que van acabar fent una taula rodona reflexionant sobre les propostes de participació ciutadana municipal. L'expert en ciències polítiques va recalcar que la participació ciutadana s'ha d'estendre arreu, de fet va aprofitar per explicar com s'exerceix en les principals democràcies europees.

Des de l'Ajuntament van explicar la proposta que el municipi té actualment en participació ciutadana, de fet aquest any és el primer que es plantegen pressupostos participatius. A l'acte hi van participar una quarantena de persones.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política