Palafrugell augmentarà els 'Entorns sense fum'

Palafrugell augmentarà els 'Entorns sense fum'
Palafrugell

Data: 26/09/2018

El Ple municipal va aprovar ahir per unanimitat, ampliar els 'Entorns sense fum' a la vila de Palafrugell. La proposta presentada per l’equip de govern pretén transformar les entrades dels centres educatius, espais esportius i equipaments municipals on accedeixin joves i infants en entorns lliures de fum. A banda d’aquesta primera proposta, l’Ajuntament té previst anar ampliant els “Entorns sense fum” a diferents zones de la població.

Fins ara només algunes escoles tenien entorns lliures de fum. Amb aquesta proposta, s’insta a l’Ajuntament a retolar com a “Entorns sense fum” els espais d’entrada a tots els equipaments esportius, tant coberts com descoberts, i finalitzar la retolació de tots els centres educatius que encara no estan retolats, a més del CAP i tots els equipaments municipals on accedeixen joves i infants.

Nombrosos estudis han posat de manifest que 9 de cada 10 fumadors s’inicien en el consum del tabac abans dels 18 anys, de manera que és especialment important evitar l’inici del tabaquisme durant l’adolescència. En aquest sentit, el projecte vol ajudar a prevenir l'inici del consum de tabac entre la població infantil i jove, evitant que en el seu entorn públic habitual observin conductes de persones adultes fumadores, sensibilitzant als adults referents modelitzadors dels infants i joves i informant als menors del risc del tabac.

Seguint aquest objectiu, a Palafrugell ja s'han rotulat els espais d'entrada de la majoria de les escoles, indicant que són espais lliures de fum, per tal de donar continuïtat a l'acció educativa i formativa dels centres. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Política