L'asfaltatge de carrers guanya als pressupostos participatius de Calonge i Sant Antoni

L'asfaltatge de carrers guanya als pressupostos participatius de Calonge i Sant Antoni
Calonge i Sant Antoni

Data: 29/01/2020

 La ciutadania de Calonge i Sant Antoni ha decidit que els 75.000 € del Pressupost Participatiu per al 2020 es destinin a l’asfaltatge de carrers. Els Pressupostos Participatius d’enguany, que celebren ja la quarta convocatòria, han comptat amb un total de 564 vots vàlids, que corresponen a persones empadronades a Calonge i Sant Antoni majors de 16 anys. Aquests resultats suposen un creixement del 10% del nombre de votants respecte a l’edició anterior, en què el nombre de vots vàlids va ser de 512.

Un cop escrutat el resultat, el projecte guanyador ha estat l’asfaltatge de carrers, amb un 18,62% dels vots, seguit de la implementació de la xarxa de carril bici i cicloturisme (12,59%) i de la millora i ampliació dels parcs infantils, amb un 9,57% dels vots vàlids emesos. Enguany la ciutadania podia triar un dels 21 projectes que es presentaven en els Pressupostos Participatius, projectes que eren fruit d’una primera fase de participació en què la ciutadania va fer arribar a l’Ajuntament les seves propostes. En aquesta primera fase es van presentar un total de 257 propostes, que un cop analitzades i validades pels  serveis tècnics municipals es van agrupar en els casos que fossin repetides, i també es va analitzar la seva viabilitat i es va comprovar que es podien ajustar al límit de 75.000€ que l’Ajuntament destina als Pressupostos Participatius. A l’hora també es va comprovar que les propostes eren competència municipal i que tècnicament eren possibles. D’aquest procés de validació i agrupació en van sortir 21 propostes, que són les que es van posar a votació de la ciutadania.

El procés de votació va començar el 18 de novembre i es va allargar fins al 31 de desembre, un termini ampli amb l’objectiu de facilitar el vot. Durant aquest període de votació des de la regidoria de Participació Ciutadana es van impulsar diverses accions per apropar els pressupostos participatius a la ciutadania,  com ara la instal·lació d’una carpa informativa al mercat de Calonge i al de Sant Antoni.

Creix la participació

Els Pressupostos Participatius de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni es consoliden i van ampliant la implicació de la ciutadania en la presa de decisions del consistori. Així, en la primera fase d’enguany els veïns i veïnes van presentar un total de 257 propostes xifra que suposa un increment del 143% respecte a les que es van presentar l’any anterior, que en total van ser 106. Ara en la fase de votació la participació ha crescut un 10% respecte a l’any anterior. L’augment de participació tant en la fase de presentació de propostes com en les votacions s’atribueix a l’ampliació del termini per poder participar, així com a les diverses accions per apropar la participació al carrer, com la instal·lació d’una carpa als mercats de Calonge i de Sant Antoni.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política