Cogestió marítima a tot el lítoral català

Baix Empordà

Data: 21/07/2021

Llum verda al Consell Català de Cogestió Marítima. Ha estat el Govern de la Generalitat, qui aquest dimarts, ha aprovat l'organisme que s'encarregarà de garantir un bon estat ambiental del mar i alhora, afavorir el seu desenvolupament socioeconòmic. S'aplicarà a tot el litoral català, i funcionarà a través del principi de la cogestió.

Així doncs, administració pública, sectors implicats, científics i societat civil participaran, en règim d'igualtat, en els àmbits de definició, desenvolupament i execució de les polítiques marines. Tot per assolir la sostenibilitat, el desenvolupament i mantenir uns serveis ecosistèmics, bàsics per al futur de la pesca, l'aqüicultura, les activitats nàutic-recreatives o el turisme.

Tanmateix, la fórmula de la cogestió no és una novetat per la comarca. L'any 2019 es va crear la Taula de Cogestió Marítima del litoral del Baix Empordà. Un espai de participació formada per 76 entitats i organismes per tal de donar una resposta propera i eficaç al territori. Una cartografia marítima, que permet conèixer l'estat del fons marí, és una de les propostes que han tirat endavant. Ara, amb l'aprovació del Decret, per part de la Generalitat, aquest funcionament participatiu s'amplia a tot el litoral català.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política