Junts torna a guanyar les Municipals de Calonge, Mont-Ras, Vall-llobrega i Begur

Baix Empordà

Data: 29/05/2023

Tot i la disminució general de votants a les urnes, Junts per Catalunya torna a guanyar per majoria als municipis de Calonge i Sant Antoni, Mont-Ras, Vall-llobrega i Begur.

En general, tots els municipis han experimentat una davallada significativa de la participació en les urnes respecte al 2019. Tot i això, en algunes poblacions del Baix Empordà que en el mandat anterior ja governava Junts per Catalunya, aquesta força ha tornat a guanyar.

És el cas del municipi de Calonge i Sant Antoni, que després d'aquestes Eleccions Municipals, experimentarà un canvi de partit majoritari al ple, i ara tindrà 6 dels 17 regidors al consistori, és a dir, 2 més que abans.

Així, la formació encapçalada per Jordi Soler ha estat la més votada pel 48,2% de la població que ha anat a les urnes, aconseguint Junts el 30,5% dels vots. La segueix Esquerra Republicana de Catalunya, amb Carme Viñas al capdavant, que serà la segona força de l'Ajuntament, tot i haver perdut 1 regidor respecte el 2019.

Per altra banda, Junts també governarà els pròxims 4 anys a Mont-Ras amb majoria absoluta, amb un 60,7% dels vots i 6 regidors, amb Vanessa Peiró al capdavant. La segona força i principal partit a l'oposició, serà Acord Municipal per Mont-Ras, que compta amb 3 regidors i està vinculat a Esquerra Republicana.

I el mateix ha passat amb Vall-Llobrega, a on els veïns i veïnes han tornat a dipositar la confiança en Rufino Guirado perquè encapçali el nou govern municipal sorgit del 28M, amb un 56% de vots i 4 regidors. El principal partit d'oposició serà Esquerre amb Margarita Garcia al capdavant, i 3 regidors.

En el cas de Begur, els begurencs i begurenques han tornat a escollir a Maite Selva perquè els representi durant els 4 anys vinents. Així, SEMPRE, s'ha imposat als comicis amb un 38,2% dels vots i 5 regidors al consistori.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política