El Consell Comarcal inclourà clàusules ambientals, socials i de bon govern als contractes

El Consell Comarcal inclourà clàusules ambientals, socials i de bon govern als contractes
Baix Empordà

Data: 12/02/2020

Durant la sessió ordinària del Ple del Consell Comarcal, celebrada el dilluns, es va aprovar, amb els vots favorables de tots els partits, excepte l’abstenció del grup comarcal de la Cup, una moció, presentada inicialment per part del PSC, on es comprometen a introduir clàusules ambientals, socials i de bon govern a tots els contractes que sigui possible.
Entre els acords proposats, el Consell Comarcal també es compromet a realitzar i actualitzar una llista relacionant tots els contractes, diferenciant els reservats dels no reservats i en funció d’aquesta llista s’establirà el percentatge a aplicar en un futur. També farà les actuacions de formació i informació a tots els ajuntaments de la comarca per promoure les contractacions reservades i licitacions amb clàusules socials.

Sílvia Romero, vicepresidenta segona, considera que “cal avançar en polítiques públiques vinculades als drets socials i la sostenibilitat. S’ha de garantir la integració social i professional de les persones més desafavorides i amb majors dificultats com aturats o persones amb especials capacitats, perquè tothom té dret a tenir les mateixes oportunitats. També hem de seguir incorporant criteris ambientals en els diferents tipus de contractes amb empreses i professionals per tal de ser més respectuosos amb el medi ambient. Reciclar, utilitzar energies renovables o seleccionar productes de baix consum són alguns dels exemples per aplicar. I per aconseguir un major impacte social, ambiental i de qualitat hem de treballar conjuntament”. Per això, el Ple del Consell va aprovar la posada en marxa d’una taula de treball amb representants de tots els grups comarcals.

Aquesta mesura està inclosa en el Pla Estratègic d’Ocupació de Qualitat que gestiona l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell, en el marc de Projectes Innovadors i Experimentals “Empordà, Terra de Valors”, en el qual desenvolupa una línia de treball per fomentar l’ocupació de qualitat.

Concretament, es treballa en un seguit d’accions com el protocol de gestió d’ofertes a les borses de treball de la comarca, informació sobre la tipologia de contractes i costos de contractació, impuls de les empreses d’inserció, formació pràctica i sensibilitzar per a la inclusió de clàusules ambientals, socials i de bon govern en la contractació pública i la signatura d’un manifest conjunt per promoure l’ocupació de qualitat.

El projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals de la Generalitat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política