Unió entre quatre municipis del Baix Empordà per presentar al·legacions al PDU

INTERVÉ: Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols.

Front comú entre els municipis de Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d'Aro, Calonge i Palamós per tal de presentar al·legacions al Pla Director Urbanístic de revisió dels sòls no sostenibles del litoral gironí (PDU), aprovat el passat 15 de febrer. En aquest sentit, els 4 consistoris treballen conjuntament per reclamar a la Generalitat més claredat a la norma, així com una corresponsabilitat a l'hora d'atorgar les llicències urbanístiques.

Evitar la discrecionalitat
El batlle de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, ha assegurat que l'objectiu és "evitar la discrecionalitat", la qual podria produir diverses interpretacions de la mateixa norma.

Presentar seguretat jurídica
Els 4 Ajuntaments han afirmat que no volen conviure amb una "inseguretat jurídica" i si s'ha de produir una interpretació per donar les llicències, els batlles reclamen que estiguin supervisades per la Generalitat.

La polèmica urbanització a la Platja de Sant Pol tira endavant
Referent a la futura i polèmica construcció de tres blocs a la Platja de Sant Pol, els propietaris han accedit a reduir-ne l'edificació de 25 a 12 apartaments. Carles Motas ha anunciat que "els drets edificatoris de la parcel·la es van concedir l'any 1985" i ara no existeix "marge per a les discrepàncies".

Tanmateix, el consistori, per tal de restringir la nova urbanització de Sant Pol, va realitzar un últim intent i va fer una petició a la Generalitat per tal d'incloure-la dins el Pla Director. Una al·legació que es va denegar per part del govern central.

Ara, és imminent que arribi la maquinària per construir en una zona de 3.400 m2, situat entre el camí de la Caleta i el carrer Pere Màrtir Estrada, on fins ara hi havia un xalet i una pineda.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política