ERC reclama al gobierno que pagui el 80% de les ajudes pel Glòria abans de l'estiu

ERC reclama al gobierno que pagui el 80% de les ajudes pel Glòria abans de l'estiu
Baix Empordà

Data: 09/04/2020

Esquerra Republicana reclama al gobierno que compleixi amb el seu compromís de pagar el 80% de les ajudes causades pel temporal Glòria abans de l’estiu. El grup parlamentari republicà ha traslladat a través de 9 preguntes la preocupació del territori davant d’una temporada turística que es preveu molt complicada pel sector i demana la compareixença de la ministra per la Transició Ecològica, Teresa Ribera, per resoldre totes les incògnites. 

En l’escrit que Esquerra ha presentat al Senat s’explica que “alguns municipis” ja havien rebut la comunicació de l’inici de les obres quan es va entrar en l’estat d’alarma. “A partir d’aquell dia, tot s’ha congelat. Siguin les ajudes o les obres”, afegeix l’escrit.

Aquesta preocupació dels alcaldes i alcaldesses per l’estat dels passeigs i platges amb les que hauran d’afrontar la temporada turística és una de les principals preocupacions que s’han recollit durant les diverses trobades telemàtiques que Esquerra ha celebrat aquests dies de confinament amb l’objectiu de recollir quines són les principals demandes del territori i les necessitats a resoldre. 

“Els municipis turístics són els que més patiran aquesta crisi, ja que no tindran reparades les infraestructures danyades pel temporal Glòria i patiran el desconfinament, i posterior crisi del COVID-19, en plena temporada d'estiu”, s’exposa en les preguntes presentades pel grup d’Esquerra Republicana al Senat.

“Els ajuntaments són absolutament conscients que ara mateix la prioritat absoluta és l'emergència sanitària. Però necessiten també tenir els passejos marítims i les platges en condicions per a la temporada d'estiu quan hagi passat l’emergència, per intentar tornar recuperar una economia molt danyada”, s’indica en l’escrit.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Política