Begur aprova l’Ordenança Municipal per a l’estalvi d’aigua per fer front a la sequera

Begur

Data: 03/04/2024

L'ordenança municipal per a l’estalvi d’aigua, reafirma el compromís del consistori begurenc amb la gestió responsable dels recursos hídrics i la preservació del medi ambient enfront dels reptes que planteja el canvi climàtic. Una altra acció de l'Ajuntament, que també se suma al Pla d'emergència en situació de sequera, és la incorporació de dues noves figures a la plantilla per a la recerca i reparació de fuites. 

El ple municipal de Begur va aprovar l'Ordenança Municipal per a l'estalvi d'aigua. Aquesta mesura, impulsada des de l'Àrea de Medi Ambient, busca establir un marc regulador per gestionar de manera eficient els recursos hídrics en temps de sequera. Val a dir que també inclou infraccions sancionables.

En el marc de les mesures d'estalvi d'aigua, l'ordenança estableix diferents accions per a l'estalvi com la instal·lació de reguladors de pressió o sistemes de captació d'aigües pluvials, entre d'altres. A més, detalla les mesures extraordinàries aplicables durant episodis de sequera, incloent-hi limitacions en l'ús de l'aigua per a l'abastament de la població, seguint les indicacions de l'Agència Catalana de l'Aigua.

Una novetat destacada és la introducció d'un dispositiu reductor de cabal com a mesura cautelar en cas d'incompliment de la normativa aplicada en el malbaratament d'aigua. 

Aquesta ordenança reafirma el compromís del consistori begurenc amb la gestió responsable dels recursos hídrics i la preservació del medi ambient enfront dels reptes que planteja el canvi climàtic. Una altra acció de l'Ajuntament, que també se suma al Pla d'emergència en situació de sequera, és la incorporació de dues noves figures a la plantilla per a la recerca i reparació de fuites. Aquesta decisió, acordada a la Comissió Municipal de la Sequera del passat 5 de desembre, i ratificada pel ple, també representa un pas ferm cap a la millora de la gestió de l'aigua al municipi.

El municipi de Begur ja fa mesos que treballa focalitzat en la línia de fer tot el possible per millorar la gestió de l'aigua davant l'episodi de sequera. Alhora, també demana el compromís de la ciutadania per anar plegats en la millora del consum d'aigua al municipi.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política