El Consell Comarcal demana repensar els confinaments en clau territorial

Baix Empordà

Data: 03/02/2021

El Govern del Consell Comarcal del Baix Empordà aposta per un confinament comarcal que consideren més adequat a la realitat sociodemogràfica del Baix Emprodà que no pas l'actual confinament municipal.

L'equip de Govern de l'ens supramunicipal es suma a les crides fetes per Alcaldes i Alcaldesses de municipis petits i sol·licita a la Generalitat un canvi en el model de restriccions més territorialitzat.

L'argument que fa servir la institució és que la majoria dels 36 municipis de la comarca tenen menys de 1.000 habitants i per tant el confinament munIcipal els dificulta molt la vida diària pel que fa a serveis essencials com poden ser les compres d'aliments, l'educació o l'assistència sanitària. Els veïns i veïnes d'aquests pobles han de justificar-se contínuament per desplaçaments que són necessaris pels bàsics del dia a dia.

La proposta del Consell Comarcal no és nova i es suma a les que ja han fet altres institucions en el sentit que es tinguin en compte les dinàmiques territorials alhora de prendre una decisió i que aquesta no es prengui des d'un despatx de la ciutat mirant a la ciutat.

En aquest sentit el Govern comarcal demana que el territori pugui participar en les reunions del Procicat on es decideixen les mesures per lluitar contra la pandèmia de Covid-19.

Dilluns que ve es portarà al ple de l'ens supramunicipal la proposta, perquè els diferents grups polítics puguin valorar-la.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política