El Consell Comarcal posa accent social i de promoció econòmica als pressupostos

Baix Empordà

Data: 02/12/2020

Intervenen: Joan Loureiro, President del Consell Comarcal; Xavier Dilmé, Conseller de Promoció Econòmica; Roser Font, consellera d'Enenyament

Augmenten les partides d'habitatge, benestar social, ensenyament, atenció a les dones i promoció econòmica


El Consell Comarcal del Baix Empordà ha presentat un pressupost de poc menys de 26 milions d'euros amb un increment de partides per les àrees socials i la promoció econòmica. Els comptes, molt marcats per la pandèmia de Covid-19, tenen també uns 630.000 euros d'inversió amb recursos propis i sense augmentar l'endeutament.

El President del Consell Comarcal, Joan Lourerio; el Conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé; i la Consellera d'Ensenyament, Roser Font han explicat uns comptes que reforcen per una banda àrees socials  com Benestar (5 milions d'euros, + 17%), Habitatge (192.000, + 26%), Ensenyament (5 milions d'euros, +8%) i l'atenció a les dones (+34%). I per altra la Promoció Econòmica (3 milions d'euros, + 8%).
El President del Consell Comarcal, Joan Loureiro, ho resumia així

El President ha destacat que els pressupostos s'adeqüen a les demandes que l'empresariat i ajuntaments de la comarca han fet i defineix els pressupostos com a equilibrats i prudents.

Promoció econòmica i més necessitats socials


El Vicepresident Xavier Dilmé ha afegit que també seran útils i pràctics per superar la crisi econòmica.

Dilmé ha assegurat que el Govern comarcal utilitzarà tots els recursos i eines a l'abast per ajudar famílies i empreses i per això no deixaran escapar cap línia de subvenció d'altres administracions.

L'equip de Govern del Consell Comarcal ha reivindicat la tasca social d'aquests pressupostos que la Consellera d'Ensenyament, Roser Font ha exemplificat amb l'augment exponencial de les necessitats de beques i ajudes.

Inversions amb recursos propis


Pel que fa a les inversions hi ha 115.000 euros pel nou Local de Serveis Socials, 64.000 euros per adquisició de vehicles pel Centre Tramuntana i 200.000 euros per fer més eficient el programari informàtic de les àrees de recaptació i ensenyament.

El ple de discussió i aprovació de pressupostos es farà el proper 14 de desembre.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política