Òmnium Cultural denuncia el Catalangate a Palamós

Palamós

Data: 16/07/2022

L'escenari del Passeig del Mar de Palamós va acollir l'acte d'Òmnium cultural on l'entitat denunciava el Catalangate i l'espionatge a líders independentistes. Una xerrada que va comptar amb la participació del president d'Òmnium, Xavier Antich, i que volen apropar el cas a la ciutadania.

Òmnium Cultural 
continua denunciant el cas del Catalangate contra activistes i polítics independentistes. És per això que l'entitat va fer parada al Passeig del Mar de Palamós per explicar que suposa l'ús de l'espionatge tecnològic i perquè és una pràctica antidemocràtica. Una pràctica prevista per poder espiar criminals vinculats al terrorisme i al tràfic de persones, però que a Espanya s'ha aplicat a la persecució política.

La jornada va comptar amb la presència del president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich. A la taula de debat també hi van ser presents l'expert en ciberseguretat, Bruno Pérez, la responsable de relacions internacionals d'Òmnium i víctima de l'espionatge, Mònica Jiménez, i l'advocada i mediadora Montserrat Vallès.

El Catalangate ha afectat 65 persones vinculades amb el moviment independentista català des de 2017, però des de l'entitat adverteixen que hi pot haver més víctimes i la possibilitat d'un espionatge anys abans. L'objectiu d'aquestes taules és fer reflexionar a la ciutadania del qual suposen aquestes pràctiques, però també pretenen ser un punt d'inflexió per continuar endavant.

Aquests actes del Catalangate també s'han celebrat a altres localitats d'arreu de Catalunya per fer arribar el missatge a tota la ciutadania. El propòsit és denunciar el que hauria de considerar-se "una anomalia antidemocràtica".

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política