Altres titulars de les Europees al Baix Empordà al marge del Puigdemont arrasa

Carles Puigdemont va arrasar a les Eleccions Europees al Baix Empordà amb percentatges superiors al 40% dels vots en la majoria de municipis, però més enllà d'aquest titular, la jornada de comicis europeus va deixar altres dades destacades a la comarca, oblidades darrere la predominància dels comicis municipals.

A nivell de participació el poble amb un percentatge més elevat d'interés per la democràcia europea va ser Ullestret on van votar 198 persones, el 84% de l'electorat cridat a les urnes. Per contra, qui menys interés va tenir per l'Europarlament van ser els platjarencs i platjarenques amb una participació del 57% del cens.

Totes les candidatures amb vots

Totes les 32 candidatures que es presentaven als comicis van tenir almenys 1 vot, essent JxC la més votada amb 24.505 vots (42%) i Movimiento Independiente Euro Latino (MIEL)  i Contigo les menys votades amb 9 vots (0,02%).

Partits amb representació al Brussel·les i Estrasburg com C's i el PP es van quedar en blanc a Colomers i Garrigoles; i Torrent, Rupià, Fontanilles, Regencós i Serra de Daró respectivament.

Guanya l'independentisme

Si fem la divisió per l'eix nacional entre independentistes i partidaris de la unitat de l'Estat Espanyol, els favorables a l'1-O van obtenir el 64% dels vots. Són partits com JxC, ERC o Pirates. Els equidistants, Podem i les coalicions de partits nacionalistes com el PNV o Compromís van tenir el 5% dels vots i els anomenats partits constitucionalistes o partidaris de la unitat de l'Estat el 31%.

Si fem la divisió en l'eix esquerra-dreta, els partits tradicionalment qualificats d'esquerra (ERC, PSC, Podem, faccions comunistes diverses) van obtenir el 46% dels vots. L'extrema dreta amb partits com ADÑ, Vox o Falange no van arribar al 2% dels vots.

En quin municipi ha estat més votat percentualment cada partit?

Pel que fa als municipis on cada partit va treure més percentatge de vot són els següents: Fontanilles amb 62 vots (72%) va ser el poble que més suport va donar al candidat de JxC, Carles Puigdemont. Rupià amb 48 vots (31%) va ser el poble més Junquerista de tots, el que més va votar ERC. El municipi més socialista en percentatge va ser Sant Feliu de Guíxols. Els ganxons i ganxones van donar a Josep Borrell el 22% dels sufragis. Rupià també va ser la població més lila on amb 12 vots Podem va tenir el 8% de les paperetes emeses a l'urna. Castell-Platja d'Aro és la població més taronja amb 362 vots per C's el 9% del total. Finalment, Begur, és el poble més 'pepero' amb 74 vots per la formació conservadora, el 4% del total.

Notícies relacionades

Triomf absolut de Puigdemont al Baix Empordà (27-05-2019)


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política