Els 85.000 euros del pressupost participatiu de Palamós ja tenen destí

Els 85.000 euros del pressupost participatiu de Palamós ja tenen destí
Palamós

Data: 07/02/2018

Els 85.000 euros dels pressupostos participatius de Palamós ja tenen destí. Equipar un espai pel jovent, Instal·lar una zona de pícnic al camp de la Bassa, i construir un espai d'esbarjo per gossos han estat les tres propostes més votades de les 20 que van passar a la fase final. 

Amb 971 persones i un 6% del cens de participació es clou un procés que ha tingut diferents fases i que va començar al novembre de l'any passat. Es van recollir 262 propostes que van quedar reduïdes a 52 després d'un anàlisi dels serveis tècnics municipals. Finalment una assemblea ciutadana va escollir 20 projectes que el veïnat palamosí ha pogut prioritzar fins a un topall de 85.000 euros. 

Es valora la participació del jovent

Des de l'Ajuntament es valora molt positivament el procés de participació ciutadana tan pel que fa a les propostes com pel que fa a la participació. Donen per vàlid el 6% atenent a les persones expertes en la matèria que situen l'èxit d'un procés d'aquestes característiques per sobre el 5%. 
L'àrea de participació ciutadana considera especialment esperançador la participació del jovent i que aquells que no en formen part hagin prioritzat espais per aquesta franja d'edat. 

Dels 85.000 euros pressupostats els tres projectes guanyadors en sumen 82.000. Els 3.000 euros restants no són suficients per incloure la quarta proposta que puja a 22.000 euros. Des de l'àmbit tècnic es treballa o bé per tenir-los com a coixí en cas que alguna proposta costi més del que estava previst inicialment o bé s' acumularan pels propers pressupostos participatius. 

Tot plegat s'ha explicat en la trobada que es va fer aquest dimarts al vespre a La Gorga per donar compte dels resultats de la votació i valorar tot el procés en el seu conjunt. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política