La ciutadania de Platja d'Aro vol un passeig marítim per caminar amb amplitud

El procés participatiu per definir el Pla Funcional del Passeig Marítim de Platja d'Aro va rebre unes quatre-centes aportacions del veïnat. A hores d'ara, el consistori està recopilant els resultats de la consulta, tot i que han deixat entreveure que els ciutadans prioritzen l'espai per a caminar i, en aquest sentit, opten per traslladar les terrasses de la restauració a la façana frontal dels edificis.

A finals de l'any passat, uns quatre-cents ciutadans van emetre les seves opinions en el procés participatiu per a definir el futur Pla Funcional del Passeig Marítim de Platja d'Aro. En aquest sentit, el veïnat es va pronunciar sobre la distribució i els usos de l'espai per a vianants, bicicletes i comerços. Tot i que encara no s'han publicat els resultats de la consulta, des del consistori han avançat que l'opinió majoritària recau en habilitar el màxim terreny per a passejar.

De fet, aquesta visió també s'ha traslladat a l'espai que copsen les terrasses de la restauració. Avui dia, les taules i les cadires s'ubiquen al mig de la via, en concret, a uns 4 metres de les façanes. Això, però, es podria revertir, ja que la ciutadania ha verbalitzat que el mobiliari hauria de situar-se arran dels edificis per caminar amb més llibertat.

El carril bici està en entredit
En canvi, l'aspecte que genera més controvèrsia recau en la construcció d'un carril bici. Des de l'Ajuntament han desvelat que la gran majoria de "les aportacions negatives venen vinculades a la seguretat". Per això, els tècnics municipals estan estudiant alternatives, com per exemple, habilitar un model mix que només contempli el pas de les bicicletes fora de la temporada d'estiu.

El ciutadans volen fets i no paraules
El veïnat del Passeig Marítim veu amb bons ulls la predisposició del consistori per a millorar la via litoral. No obstant això, volen que es passi a l'acció davant "una problemàtica" que "s'allarga en el temps" i, sobretot, apunten "que s'han de fer complir les normes".

Aviat es faran públic els resultats del procés participatiu
El retorn públic de les conclusions es farà a finals d'aquest mes i un cop es publiquin els seus resultats, s'emprendrà a partir de la primavera un concurs d'idees entre els professionals de l'arquitectura. El despatx guanyador serà l'encarregat de redactar el projecte de reforma del futur passeig marítim, amb les propostes de la població com a fonament. Des del consistori preveuen que es comenci a treballar amb el document a finals d'aquest any i s'estengui fins a la segona meitat del 2024.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política