El Govern de Calonge defensa el pla de xoc contra la Covid 19 que l'oposició va tombar

El Govern de Calonge defensa el pla de xoc contra la Covid 19 que l'oposició va tombar
Calonge i Sant Antoni

Data: 03/06/2020

El pla preveia contractar diversos professionals pels Serveis Socials i d'habitatge i ampliar la dotació del Banc dels Aliments, elements que l'oposició trobava insuficients


El govern de Calonge i Sant Antoni  ha defensat a través d'un comunicat el pla de xoc contra les conseqüències econòmiques del coronavirus que l'oposició va tombar en bona mesura en el ple del passat 28 de maig al considerar les dotacions econòmiques i les mesures insuficients.

El bipartit ERC-Avancem considera que les mesures proposades "permetrien pal·liar els efectes d'aquesta crisi, promoure l'ocupació i augmentar de forma important els serveis socials adreçats a les persones més vulnerables".  El govern també defensa que es tracta de "mesures necessàries en aquests moments", i que en funció de l'evolució de la crisi provocada per la Covid19 "es podien ampliar amb addendes als convenis que el Ple va rebutjar". El govern també exposa que el pla de xoc "és un document viu que anirà variant en funció de les necessitats ja que l’evolució de la crisi és imprevisible", i que ara mateix "les mesures proposades són adequades per la situació actual".

Conveni amb el consell comarcal doblement rebutjat

Una de les mesures d'aquest pla de xoc és un conveni amb el Consell Comarcal per augmentar les dotacions i personal dels serveis socials. Conveni que l'oposició va rebutjar per partida doble en els dos darrers plens.  Segons l'equip de govern l'increment d'aquest conveni hauria permès contractar 5 professionals per reforçar els serveis socials amb 1 treballadora familiar, 2 educadores socials i 2 treballadores socials més. Aquest nou conveni, que inicialment preveia 4 llocs de treball i que s’ampliaven fins a 5, també preveia incrementar les ajudes d'urgència social amb 22.500€ i una aportació extraordinària de 63.500€ pels Centres de Distribució d'Aliments.

Pel què fa a la promoció econòmica i d'ocupació al municipi, el govern defensa la proposta d'ampliar la dotació del programa Tastest d'Ofici en conveni amb el Consell Comarcal. Aquesta proposta, que el Ple també va rebutjar, hauría permès ampliar aquest programa d'ocupació en 66.000€ i oferir ajuts directes a les empreses per la contractació de personal. El govern afirma que aquest import hauria estat adequat ja que no es preveu un increment molt marcat de les noves contractacions i que, en el cas que hagués estat insuficient, s'hauria ampliat perquè totes les peticions d'aquest ajut haguéssin estat ateses.

Finalment, un altre dels punts que el Ple va rebutjar va ser l'ampliació del servei d'habitatge en conveni amb el Consell Comarcal del Baix Empordà per la gestió del servei municipal d'habitatge. Aquesta proposta preveia una aportació de 20.000€ que hauria permès la contractació d'un tècnic d'habitatge per fer front a l'increment de les peticions de la ciutadania davant de la crisi provocada per la Covid-19.
 
NOTÍCIES RELACIONADES

L'oposició de Calonge i Sant Antoni tomba el pla de xoc del Govern contra la Covid-19 (29-05-2020)

Calonge i Sant Antoni vol posar 786.000€ a temes socials, d'habitatge i de llocs de feina (27-05-2020)

Calonge proposa bonificar la taxa d'ocupació de via pública i ampliar terrasses de bars (26-05-2020)

L'oposició força la renegociació del conveni de serveis socials Calonge-Consell Comarcal (15-05-2020)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política