Cap ajuntament del Baix Empordà treu bona nota en transparència

INTERVÉ: Marc Sureda, redacció de Canal Ajuntament

Cap municipi del Baix Empordà aconsegueix l'aprovat al mapa del grau de compliment de la Llei de Transparència dels ajuntaments catalans. Només els portals web de Palafrugell, Torroella de Montgrí i Santa Cristina d'Aro es queden a un nivell intermig, mentre que tota la resta no arriben al 50% dels requeriments. 

Aquest mapa és una iniciativa de la plataforma Canal Ajuntament que, a través de Google Maps, reflexa l'estat actual del compliment de la Llei de Transparència de 2016. Aquesta llei obliga a la publicació oberta a tothom de diversos documents com, per exemple, actes de plens, acords de govern, retribucions dels càrrecs electes, contractacions, convenis amb entitats o subvencions que s'atorguen. Des de Canal Ajuntament han considerat que per aprovar s'ha de tenir al dia, com a mínim, el 80% de la informació.

Si s'observa el document es veu un gran predomini del color vermell als 947 municipis de Catalunya. Pel que fa a Girona només obtenen el color verd 20 dels seus 221 ajuntaments. En general s'observen més aprovats entre les poblacions grans. 

La idea de Canal Ajuntament, que ha fet un treball molt manual per dur a terme el recompte, és desenvolupar sistemes automàtics que permetin actualitzar l'anàlisi un cop l'any. 

CONSULTA EL MAPA >>> AQUÍ<<<

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política