Sant Feliu celebra l’ofrena floral a Josep Irla

Sant Feliu de Guíxols ha tornat a homenatjar l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Josep Irla. En un acte amb la participació d'autoritats municipals, comarcals i provincials, els parlaments van reivindicar la figura de l'expresident i els valors que va representar. L'acte va acabar amb la interpretació de Els Segadors i les ofrenes dels partits municipals.

Com cada 11 de setembre, Sant Feliu de Guíxols ha celebrat l'ofrena floral al 124è president de la Generalitat, Josep Irla. Amb la presència dels regidors municipals, alcaldes d'altres municipis i representants del consell comarcal, diputació de Girona i el Govern, l'homenatge ha volgut recordar el llegat de l'expresident català. Acompanyats pel Cant dels Ocells, les autoritats han posat les corones de flors al costat de la tomba d'Irla.

La representant del Govern a les comarques gironines, Laia Cañigueral, ha estat l'encarregada d'obrir els parlaments. Ha parlat de la humilitat i modèstia d'Irla i com va situar sempre la gent per damunt de tot.

El president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Loureiro, ha fet èmfasi en la defensa que Irla va fer dels drets civils, la llengua i la cultura catalana. Un esforç que va servir per mantenir viva la Generalitat durant la dictadura.

A l'acte també hi va ser present el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer. Noguer ha recordat l'exemple de resistència que va suposar l'etapa de Josep Irla com a president de la Generalitat i la importància de sortir al carrer cada 11 de setembre.

Qui va tancar els parlaments va ser l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, que va llegir un fragment del discurs d'investidura d'Irla quan va ser elegit com a president de Catalunya. També ha recordat que per construir un país, cal la implicació de tothom.

Tots ells han coincidit en remarcar la importància de la unió entre els representants polítics i la ciutadania per aconseguir una Catalunya millor.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política