El TSJC torna a donar la raó a Cs i considera que l'Ajuntament va vulnerar els seus drets

El TSJC torna a donar la raó a Cs i considera que l'Ajuntament va vulnerar els seus drets

L'Alt Tribunal català ratifica una sentència del Contenciós Administratiu que censurava que l'Ajuntament hagués denegat el permís al partit taronja per posar una parada informativa el gener del 2019

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya dóna la raó a Ciutadans i condemna l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per vulneració de la Llibertat Ideològica quan va denegar la col·locació d'una carpa informativa del partit taronja el gener del 2019.

La sentència referma la que ja va dictar al novembre del 2019 el Tribunal Contenciós Administratiu  i contra la qual va recòrrer el consistori torroellenc. El TSJC referma aquella primera decisió judicial i condemna l'Ajuntament a pagar 2.000 euros de costes judicials.


Denúncia de Cs i recurs de l'Ajuntament


El cas es remonta al 24 de gener del 2019 quan Ciutadans va sol·licitar col·locar una parada informativa a la plaça Quintana i Combis, davant de Can Quintana i el pati del Museu de la Mediterrània. La regidoria de Promoció Econòmica va denegar el permís amparant-se en les ordenances municipals al·legant que la col·locació d'una parada en dia de mercat entorpiria el trànsit i dificultaria la mobilitat.  Ciutdans va entendre que es tractava d'una discriminació ideològica i va portar el cas als tribunals que li han donat la raó per dues vegades.

La sentència deL TSJC argumenta que l'Ajuntament de Torroella de Montgrí no va  justificar el perquè una parada informativa entorpiria el trànsit ni tampoc va oferir un lloc alternatiu al partit taronja. Considera que si bé no s'acredita que es vulnerés ni el dret de reunió ni el principi d'igualtat, sí es va vulnerar el principi de llibertat ideològica.
 

Tensió al carrer i denúncia arxivada


Més enllà de la qüestió judicial, el cas va tenir una derivada política important ja que malgrat la denegació el permís per posar la parada, Ciutadans si va fer un acte polític amb els Diputats al Parlament Carlos Carrizosa i Jean Castel,  que acompanyats de membres del partit, es va passejar pel municipi. Al davant es va trobar una concentració de rebuig a la presència del partit convocada per col·lectius de l'esquerra independentista. En el transcurs de la concentració hi van haver tensió, intervenció policial i un membre de la comitiva va rebre l'impacte d'una llauna a la cara.

Tot i que l'organització de la concentració es va desmarcar dels fets hi va haver intercanvi d'acusacions a nivell nacional entre Ciutadans i els partits independentistes i el Regidor cupaire Robert Huertas va ser denunciat per amenaces que no es van poder acreditar i va ser absolt.


 
NOTÍCIES RELACIONADES

El regidor cupaire Robert Huertas, absolt pel Jutjat de la Bisbal d'amenaçar Ciutadans (23-12-2019)

El Contenciós considera que Torroella va vulnerar els drets de Ciutadans (15-11-2019)

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política