El Pressupost 2020 inverteix en el Museu del Suro i el desdoblament de l'av. Espanya

Palafrugell

Data: 27/11/2019

El govern de Palafrugell portarà aquest dijous a aprovació un Pressupost per l'any que ve de 38 milions d'euros, un 4% superior al d'aquest any. El pressupost creix perquè pugen els ingressos per l'augment de l'IBI derivat de la revisió cadastral. Augmenta considerablement el capítol 1 de despeses de personal amb 1 milió d'euros més que serviran per encarar la regulació dels llocs de treball dels 300 treballadors que té el consistori.

Es crea també una nova àrea de via pública i qualitat urbana que absorvirà la gestió de la recollida d'escombraries. 

Del capítol d'inversions on s'hi pressuposten 3 milions d'euros destaca la museografia del Museu del Suro de Palafrugell. L'Ajuntament posa 664 mil euros en aquest projecte que en una primera fase s'equiparà la planta baixa com a part interpretativa del suro. En una segona fase, el 2021 s'abordarà la primera planta amb la història i cronologia del suro.

Desdoblament de l'avinguda Espanya
Una altra inversió important per l'any que ve és el projecte de desdoblament de l'avinguda Espanya que avui és un tap de la mobilitat del municipi. L'obra està valoranda en 3 milions d'euros i es finançarà amb el sobrant dels pressupostos d'aquest mandat municipal. Abans que acabi l'any que ve s'haurà licitat una part de l'obra que haurà d'estar abans de tancar el 2021.

Inversions 2020
Altres obres dins les inversions del pressupost municipal són millores urbanes, a les xarxes públiques, mobiliari urbà, el pla director de la Bicicleta, la remodelacio dels Ametllers, el carril bici a l'autovia d'anar a les platges, obres als carrers Ciceró i Constància, millores a les escoles i una partida de 60 mil euros pels nuclis de Calella, Llafranc, Tamariu i Llofriu perquè cada nucli decideixi petites inversions.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política