A on votarem al Baix Empordà?

Baix Empordà

Data: 12/02/2021

Canvis de seus electorals, reorganització de les habituals i franges recomanades per anar a votar, la pandèmia ha complicat la logística electoral

La pandèmia ha reorganitzat la logística electoral fins al punt que molts dels punts habituals de votació aquest 14F canviaran. Els Ajuntaments han fet mans i mànigues per habilitar espais amplis on es puguin guardar les distàncies de seguretat, amb ventilació i on es puguin fer circuits que evitin aglomeracions.

Per primera vegada en la història d’unes eleccions catalanes, el Govern ha establert franges horàries per anar a votar, que són recomanacions i no pas obligacions. De 09.00 a 12.00 les persones de risc com gent gran, de 12.00 a 19.00 la població en general i de 19.00 a 20.00 les persones malaltes de Covid, els seus contactes estrets o els casos sospitosos. Els membres de les meses disposaran de gel hidroalcohòlic, pantalla protectora, dues mascaretes FFP2 i hauran d’equipar-se amb equips de protecció individual (EPI) per reduir el màxim el risc de contagi durant la darrera hora de comicis.

Pel que fa a la constitució de les meses la llei és clara. Primer les persones titulars, si no hi són, les suplents i si tampoc hi són els primers votants que arribin al centre. La JEC ha establert a més, que és possible mobilitzar persones suplents a altres indrets de votació propers en cas que no s'hagin pogut constituir. No assistir a la mesa suposa un delicte penat amb presó.

Això pel que fa la normativa genera. Però a on haurem de votar? Fem un repàs dels municipi s més poblats.
 

PALAFRUGELL

S'habiliten els dos pavellons i La Bòbila com a col·legis electorals i es mantenen l'Escola Barceló i Matas, el centre de Llofriu i el de Calella. Les Escoles Pi Verd, Torres Jonama, Prats de la Carrera, el Museu del Suro, el Teatre Municipal, l'Ins Frederic Martí i l'Escola els Belluguets no seran aquest cop col·legis electorals.
 

SANT FELIU DE GUÍXOLS


El pavelló de la Corxera serà seu electoral i acollirà les persones que habitualment exerceixen el seu dret a sufragi al Centre Ocupacional Tramuntana i a l'Ajuntament. El primer dels edificis és massa petit per garantir la doble circulació i el segon coincideix amb el mercat setmanal i es vol evitar al màxim aglomeracions per la coincidència de les dues activitats. La resta de seus electorals, es  mantenen.

PALAMÓS

Solució dràstica amb la centralització de tota la jornada electoral a la Nau dels 50 metres.
 

TORROELLA DE MONTGRÍ I L'ESTARTIT


Canvi d'ubicació dels locals electorals del municipi, que passen del Convent dels Agustins a l'Auditori Teatre Espai Ter a Torroella i de la seu de l'EMD a la Sala Polivalent de l'Estartit.

CALONGE I SANT ANTONI


Els pavellons dels dos nuclis centraran una jornada electoral per la qual l'Ajuntament ha establert un servei de taxi gratuït a demanda per a persones amb mobilitat reduïda a gent gran.

LA BISBAL D'EMPORDÀ


Es mantenen els col·legis habituals si ve amb reorganització d'espais.

CASTELL-PLATJA D'ARO


La seu de TV Costa Brava deixa de ser seu electoral per passar a l'antiga Església del Pla de Sant Pol, ara reconvertida en edifici municipal. A Platja d'Aro es manté el Palau d'Esports i Congressos, si ve augmentant el seu espai i a Castell d'Aro la Sala Polivalent com és habitual.

SANTA CRISTINA D'ARO


Es canvia el gimnàs de l'Escola Pedralta pel Pavelló Municipal d'Esports

BEGUR I ESCLANYÀ


Al municipi s’habilitaran tres punts de votació presencial: el Casal de la Gent Gran de Begur, l’edifici de les Escoles Velles i el Local Polivalent d’Esclanyà.

PALS


A Pals es canvia el Centre Cívic pel pavelló Municipal. La Policia Local estarà a les dependències de l'antic col·legi per informar del canvi de local electoral.

RESTA DE MUNICIPIS


La resta de municipis de la comarca votaran més o menys als mateixos llocs de sempre amb petits canvis i adaptant els edificis a les mesures de seguretat.

Els Ajuntaments de la comarca han reforçat els serveis de neteja de les seus electorals.

La JEC, a més, ha previst que es puguin fer les votacions a l'aire lliure sempre que no sigui al carrer i sigui un espai propi de la seu electoral en qüestió.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política