Calonge i Sant Antoni aprova un conjunt de mesures per pal·liar els efectes de la Covid-19

Data: 28/08/2020

Intervé: Miquel Bell-Lloch, Alcalde de Calonge i Sant Antoni

Calonge i Sant Antoni van aprovar en el Ple Municipal d’aquest dijous un conjunt de mesures encaminades a donar suport a empreses, entitats i ciutadania per tal de fer front a la crisi econòmica provocada per la Covid-19. A efectes pràctics, des del consistori s’ha impulsat una bateria d’incentius fiscals i econòmics, la bonificació de la taxa d’ocupació d’espai públic per terrasses i comerços, les bases d’ajuts per a PIMES i autònoms i diverses mesures d’ajuts a entitats esportives.

En concret, es concediran ajuts de fins a 1.000 euros per empreses i començos que s’hagin vist afectats per la Covid, amb un compromís per part del consistori de destinar-hi un total de 200.000 euros. D’aquesta manera, es concedirà una quantitat fixa de 1.000 euros als establiments que, durant l’estat d’alarma, van veure afectada la seva activitat a causa del tancament. També es concedirà una subvenció de 800 euros, a tots aquells establiments que durant els mesos d’abril i maig van veure la seva facturació reduïda en un 75%, respecte a l’any anterior. L’ajuda serà de 600 euros quan aquesta reducció hagi estat d’entre un 50 i 75%.
 
En aquesta bateria de mesures econòmiques també es va aprovar, entre d’altres, rebaixar un 95% la tarifa de totes aquelles terrasses i comerços que ocupen una part de la via pública.
 
Finalment, en l’àmbit de l’esport es va tirar endavant una moció per obrir una línia d’ajuts a les entitats esportives del municipi. L’objectiu és que aquests puguin fer front a les revisions esportives i les despeses derivades de la pandèmica, tals com la compra de gels hidroalcohòlics, mascaretes i desinfectant.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política