Platja d'Aro aprova per unanimitat el "Pacte del Ridaura"

Platja d'Aro aprova per unanimitat el "Pacte del Ridaura" per donar suport a la iniciativa del Grup Natura Sterna i l'Ardenya Patrimoni i Natura per protegir els entorns de la conca del Ridaura. Es preveu crear una taula amb representants dels ajuntaments implicats i entitats i redactar un Pla Director que marqui les accions i línies estratègiques a seguir.

La conca del Ridaura se situa entre les comarques del Baix Empordà i del Gironès. El riu neix al municipi de Santa Cristina d'Aro, en ple massís de l'Ardenya, passa per la població de Llagostera, per les Gavarres i recorre tota la vall d'Aro fins a desembocar al Pla del Pinell, al sud de Platja d'Aro. Per conservar i protegir tot el seu entorn, els ajuntaments de Castell-Platja d'Aro i s'Agaró, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro i Llagostera han aprovat el "Pacte del Ridaura". Es tracta d'una iniciativa de l'Ardenya Patrimoni i Natura i del Grup Natura Sterna per dignificar l'entorn natural, conservar-lo i valorar-lo.

L'acord preveu crear la "Taula del Ridaura" format per diferents agents i els representants dels quatre ajuntaments. La intenció és redactar un Pla Director que defineixi les accions i línies a seguir per conservar el Ridaura. La idea és presentar-lo a instàncies superiors com la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme o l'Agència Catalana de l'aigua perquè els ajudin tant en la definició com en el finançament.

Després del tancament de l'abocador de Solius per part de la Generalitat , que afectava l'aqüífer del Ridaura, i en conseqüència també la flora i la fauna, aquest és un pas més per conservar aquesta zona.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política