PSC i ERC, protagonistes dels resultats de Palafrugell, Platja d'Aro, la Bisbal i Palamós

Aquest any les eleccions municipals han demostrat una davallada de la participació en totes les poblacions del Baix Empordà: s'hi han comptabilitzat un total de 50.413 vots i 45036 abstencions, el que es tradueix com el 47,18% de les persones que no han anat a votar.

Tot i l'abstenció de vots, a les 11 del vespre del diumenge els resultats ja eren clars. A Platja d'Aro i a Palafrugell, el Partit Socialista de Catalunya va coronar els recomptes. A Platja d'Aro, el partit de Maurici Jiménez va resultar amb 6 regidors i el 28,96% dels vots, aconseguint un regidor més que fins ara. Junts, amb Imma Gelabert al capdavant, ha perdut un regidor respecte al 2019 i serà la segona força del consistori. També cal destacar que hi ha tres noves formacions, PA, EN COMÚ I VOX, que fins ara no tenien representació.

A Palafrugell, destaca la formació de Juli Fernández, amb 9 regidors i el 36,01% dels vots. L'Esquerra Republicana de Catalunya de Mònica Alcalà al capdavant, ha perdut 3 regidors respecte de 2019 i serà la segona força. Junts, amb David Martín com a número 1, ha millorat els seus resultats respecte de les eleccions anteriors i serà la tercera força amb 3 regidors. La nova formació que tindrà el consistori palafrugellenc és VOX, amb Adela Garcia que entra al ple com a regidora.

Li segueixen els resultats de la Bisbal d'Empordà, on Esquerra Republicana de Catalunya amb Enric Marquès com a cap de llista, ha obtingut un 24,6% dels vots i 4 regidors, els mateixos que tindrà PSC-Independents per la Bisbal. La formació d'Òscar Aparició s'ha quedat a 4,1 punts d'Esquerra amb un 20,5% dels vots. En tercer lloc, ha quedat la Candidatura d'Unitat Popular-Som Poble d'Alba Solés, que ha aconseguit el 17% dels vots i 3 representants.

A Palamós, Esquerra Republicana ha tornat a guanyar però no com a força majoritària. La formació de Lluís Puig perd 5 regidors respecte del mandat anterior, però segueix com a grup principal de l'Ajuntament. La nova formació que serà la segona força, és Som-hi per Palamós i Sant Joan-Tots Empordà amb Teresa Ferrés al capdavant, qui ha assolit 4 regidors. Li segueix el Partit Socialista de Raquel Gallego amb 3 regidors com fins ara. Un altre de les noves formacions que també ha guanyat representació, és VOX, amb un regidor.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política