El Consell Comarcal demana l'amnistia dels presos i defensa l'autodeterminació

Intervé: Sílvia Romero, vicepresidenta segona i portaveu 

Els vots a favor d'Esquerra Republicana, Junts per Catalunya, Tots per l'Empordà i l'UPM han permès al Consell Comarcal del Baix Empordà aprovar una moció per demanar l'amnistia pels presos polítics i en defensa del dret a l'autodeterminació. L'ens comarcal s'ha reunit aquest dimarts en sessió extraordinària per posar sobre la taula un document que denuncia l'atac a la pluralitat política, la vulneració del dret a decidir del poble català o la judicialització del procés. 

La moció parla també en clau de futur, afirmant que la sentència no atura l'independentisme en el seu camí cap a l'autodeterminació. 

El PSC ha estat l'únic grup en desmarcar-se de la moció amb 4 vots en contra. Els socialistes han rebutjat el text reclamant diàleg des del respecte a la llei, un fet que ha generat una picabaralla amb Esquerra Republicana que ha defensat que l'independentisme sempre ha ofert mà estesa pel diàleg sense obtenir resposta però que no es pot pactar amb qui té hostatges. 

En la mateixa línia, Junts per Catalunya ha condemnat una sentència que no fa si no tensar més la corda,  Tots x l'Empordà ha declarat que la condemna suposa la fallida de l'estat de dret i l'UPM ha afegit que aquesta és una sentència venjativa impròpia d'un estat democràtic. 

En total han estat 14 vots a favor i 4 en contra, ja que només s'ha comptat amb la meitat dels assistents. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política