Cs portarà als Tribunals els ajuntaments que no mantinguin la 'neutralitat' dels edificis

Torroella de Montgrí

Data: 29/01/2021

La Junta Electoral dóna la raó a Ciutadans i obliga els consistoris denunciats a treure 'simbologia groga'

Ciutadans ha fet un acte aquest matí a Torroella de Montgrí on ha denunciat que hi ha  ajuntaments que no volen retirar les pancartes de suport a 'les preses i presos polítics' dels edificis municipals.Com és el cas de Celrà o Vidreres

El cap de llista per Girona, Jean Castel, acompanyat pel diputat Héctor Amelló i el  regidor local Pere Cuadros fet una roda de premsa a la Plaça Quintana i Combis on han lamentat que els ajuntaments facin cas omís a les resolucions de la Junta Electoral en referència a les pancartes i llaços grocs.

La formació política adverteix que portarà a la Fiscalia tots els casos omisos a resolucions judicials, com és el cas de Vidreres o Celrà, on encara no s'han tret les pancartes malgrat l'avís de la Junta Electoral.

En un dels primers actes de la campanya taronja a les Comarques Gironines, Ciutadans ha recordat que no és el primer cop que la justícia dóna els dóna la raó i recorda el precedent de la carpa informativa de Gener del 2019. Llavors l'Ajuntament va denegar per motius de vialitat la carpa, una protesta de grups independentistes contra la seva presència va acabar amb aldarulls, Ciutadans ho va portar als Tribunals i aquests van donar la raó al partit taronja sentenciant que el consistori no havia argumentat de forma correcta la denegació de la carpa, fet que vulnerava el dret de participació política.


Palamós, obligat a retirar la pancarta


En aquest sentit la Junta Electoral ha donat la raó a Ciutadans i ha obligat a l'Ajuntament a retirar la pancarta de suport als presos independentistes.  De fet, l'Alcalde de Palamós, Lluís Puig ja va avançar a la ràdio municipal que acataria la decisió de la Junta Electoral quan Ciutadans va anunciar que presentava la denúncia.

L'actual primer partit de l'oposició a Catalunya argumenta literal, que "no es poden utilitzar les institucions públiques com a plafó d’anuncis del separatisme".
La formació adverteix que seguirà denunciant aquells ajuntaments que vulnerin el que entenen que és aquest principi de neutralitat.



 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política