Augment del 2,9% de l'IBI a Palamós

Palamós

Data: 20/10/2021

L'Impost sobre Béns Immobles (IBI) augmentarà un 2,9% l'any que ve a la localitat de Palamós. Ho ha acordat, aquest dimarts, el plenari que alhora manté intactes la resta d'impostos i taxes municipals. La pujada de l'IBI és la conseqüència d'un increment del 6,41% -1 milió i mig d'euros- del Pressupost, respecte a l'any anterior. 

Les principals raons esgrimides sobre l'ascens s'han basat en el fet que cal cobrir l'augment del 2% dels sous dels treballadors públics, la licitació de nous contractes, així com l'increment de l'IPC.

La mesura s'ha tirat endavant amb els únics vots a favor de l'equip de govern. La resta de formacions representades per Junts per Catalunya i el PSC han votat en contra, menys la CUP que ha optat per l'abstenció.

L'expedient d'ordenances fiscals també inclou bonificacions per a persones en situació d'atur o vulnerabilitat encara que presentin deutes amb l'Ajuntament. També, es regula la taxa d'ocupació a la via pública segons el tipus d'ocupació, és a dir, si les taules i les cadires es mantenen a l'exterior durant la nit, si s'afegeix un tendal o una estructura desmuntable.

En la mateixa sessió plenària també es va aprovar una modificació de crèdit pel pressupost del 2021. En aquest sentit, es preveu adquirir un local destinat a la gent gran per un valor de 408.000 euros. L'espai emprat fins ara era de lloguer i amb la finalització del contracte es va produir un augment substancial del preu, que el govern no estava disposat a assumir.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política